Розборки в ЛНР тривають. Після Дрьомова й Мозгового, спробували вбити Плотницького (ВІДЕО)

Автомобіль Ігоря Плотницького підірвався у Луганську вранці у суботу, 6 серпня. До лікарень із пораненнями доправили двох людей, в тому числі самого Плотницького.

"Луганський інформаційний центр" повідомив, що "потужний вибух" прогримів поруч із автомобілем лідера так званої "ЛНР". За даними ресурсу, загрози життю Плотницького немає.

Водночас за словами речника ГУР Міноборони Вадима Скибицького, лідер "ЛНР" перебуває у тяжкому стані.

Відео з сепаратистського каналу, опубліковане й проукраїнським Інформатором:

Одразу слід зауважити, що Україна заперечує причетність до замаху на Плотницького.

Українська сторона не має відношення до замаху на лідера так званої "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького, заявив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, для української сторони така дія була б "позбавлена логіки".

На думку пана Мотузяника, інцидент - результат "внутрішніх розборок" серед бойовиків: "У так званій ЛНР це не перший замах, були і на Мозгового, і на російського полковника Бушуєва, і на Дрьомова. Методи боротьби за владу у цьому квазіформуванні ЛНР не змінюються, оскільки, скоріш за все, це результат внутрішніх розборок, переділу сфер впливу, боротьби за владу".

У Плотницького мінно-осколкові ураження печінки й селезінки - повідомляє проукраїнський Інформатор з посиланням на джерела серед лікарів лікарні, куди доправлено ватажка бандформування "ЛНР".

Плотницького провідав і колега-ватажок бандформування "ДНР" Захарченко.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відвідали місце вибуху автомобіля лідера так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького в Луганську.

"СММ вирушила до місця, звідки був чутний вибух, розташованого на перетині вулиці Карпінського і Ватутіна в місті Луганську", - йдеться у повідомленні ОБСЄ.

За даними спостерігачів, місце події було оточене "поліцією" ЛНР.
За оцінкою місії, зробленою з відстані 15-30 метрів, вибух міг спричинити саморобний вибуховий пристрій, розміщений "в автомобілі або поруч із ним".

"Поліція ЛНР" розповіла спостерігачам про двох постраждалих, але подробиць не надала.

Член "ЛНР" Владислав Дейнего сказав, що пан Плотницький перебуває "у поганому стані і не може приймати відвідувачів", додали в місії.

За матеріалами: BBC.ua, INFORMATOR.lg.ua

Плотницький луганщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні