Окремі французькі депутати визнали Крим російським, а питання українського журналіста назвали гівняним (ВІДЕО)

"Крим у складі Росії - цю реальність необхідно визнати", - ось головна ідея, яку депутат Національних зборів Франції Тьєррі Маріані так чи інакше повторював упродовж майже всієї прес-конференції у Москві.

Маріані повернувся з Криму, куди їздив разом із чотирма своїми колегами в супроводі депутата Держдуми від ЛДПР Леоніда Слуцького та інших офіційних осіб.

Маріані назвав “гівняним” запитання українського журналіста про Крим і поставив під сумнів свободу слова в Україні.

Кореспондент української інформагенції УНІАН Роман Цимбалюк поставив два запитання:

* чи повинні будуть депутати російської Держдуми отримувати візу у Франції, якщо Росія анексує французький острів Корсика за таким самим принципом, як анексувала Крим?

* скільки російська влада заплатила французьким депутатам за поїздку в Крим і підтримку його анексії Росією?

“Ваше друге запитання я не приймаю і відповідати на нього не буду. Я готовий вислухати всі зауваження щодо політичної ситуації, але я ж вас не запитую, скільки вам платять за те, щоб ви ставили гівняні (в російському перекладі – “запікане” звуковим сигналом слово “дерьмовые”. – “Н”) запитання. Так що я вам відповідати не збираюся, можу лише висловити вам свою зневагу”, – заявив у відповідь Тьєррі Маріані.

“Виходить, Росія дуже вільна країна, раз багато хто може ставити такі огидні запитання. Це дуже добре. Не певен, що якби я був журналістом в Україні, до дозволив би собі таке”, – додав французький парламентарій.

“Але в іншому ваш вчинок викликає у мене зневагу, тому що ви ні на мить не замислилися про те, що в людей можуть бути переконання, а не тільки інтереси“, – заявив Маріані.

І додав: “Після таких запитань я тим більше не перестану відвідувати Крим, якщо є такі люди, як ви”.

Після цього брифінгу в російських ЗМІ з’явилися новини під заголовками на кшталт “Французький депутат поставив на місце українського журналіста”.

Маріані з групою однодумців із Національних зборів Франції вже не вперше приїздить на окупований Росією український півострів. Раніше він заявляв, що “Крим російський, і цього вже не змінити”.

Міністерство закордонних справ Франції засудило “протизаконну ініціативу” групи депутатів і наголосило, що міжнародне співтовариство, Євросоюз та Франція не визнають незаконної анексії Криму Росією.

“Перекроювання кордонів суперечить міжнародному праву. Ця чітка позиція жодним чином не може бути поставлена під сумнів ні внаслідок будь-якого роду поїздки, ні через будь-яку заяву, до яких не причетна французька влада”, – наголосили у французькому МЗС.

За матеріалами Новинарні та ВВС

крим франція росія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні