Регіонали використовували афганців, щоб розправлятись із активістами чужими руками (ВІДЕО)

Представники організації "Ніхто крім нас" били учасників проукраїнських мітингів, нападали на журналістів, брали участь у російських маршах із представниками "Русского блока".

Як передає Цензор.НЕТ, про це на сторінці в Фейсбук пише журналіст Денис Казанський.

"Читаю сьогоднішні новини і перебуваю в легкому шоці. Це приголомшливо. Прокурори і депутати від провладної партії раптом з'ясували, що лідер організації "Ніхто крім нас" Олександр Ковальов допомагав "беркутівцям", які вбивали людей на Майдані в лютому 2014 року, позбутися зброї та втекти з Києва. А самі представники цієї організації, виявляється, стояли на Майдані, де виконували роль "кротів" і працювали на МВС Віталія Захарченка.

Вітаю, пане Volodymyr Ariev із прозрінням. У Донецьку організація "Ніхто крім нас", куди входили ветерани-афганці, завжди була твердинею найлютішої українофобії та працювала на "Партію регіонів". Представники цієї організації били учасників проукраїнських мітингів, нападали на журналістів і били їм апаратуру, брали участь у російських маршах із представниками "Русского блока" і загалом мали славу беззаконників і мракобісів. Я був упевнений, що представники "Ніхто крім нас" давно вже воюють за "ДНР", і ось раптом з'ясовується, що в Києві депутати і міністри два роки вважали людей з НКН майданівцями і лише тепер до них дійшло, чим вони займалися", - написав він.

Казанський дивується, що слідству знадобилося понад два роки, щоб "роздуплитися" і допетрати, хто це такі". Притому, за його словами, досить було просто пошукати в Інтернеті і прочитати публікації про діяльність "Ніхто крім нас" у Донецьку.

У своєму блозі журналіст зібрав кілька епізодів активності НКН у Донецьку за 2011-2012 роки:

"Ось 9 травня 2011 року. Представники організації "Ніхто крім нас" з'явилися на святкових заходах і кинули під ноги ветеранам чорно-червоний прапор націоналістів. Потім розірваний прапор прив'язали до позашляховика із символікою НКН, щоб відвезти на Савур-Могилу і там спалити "фашистську нечисть".

"14 жовтня 2011 року група людей у Донецьку на чолі з активісткою Людмилою Литвиненко намагається провести марш на честь річниці створення УПА (сьогодні це державне свято). Однак до місця акції підтягується натовп з представників КПУ і "Ніхто крім нас". Збереглося відео. На ньому видно, як до Литвиненко підходить людина, яка називає себе "заступником голови всеукраїнської організації "Ніхто крім нас". Він погрожує дівчині й обіцяє їй, що, якщо вона проведе акцію, нею "займуться моряки і десантники".

"У 2012 році представники "Ніхто крім нас" влаштували в Донецьку бійку на День Соборності України. 22 січня активісти проукраїнських партій вирішили пройти по місту маршем на честь свята, проте представники НКН накинулися на них.

Ось що писав про це донецький сайт "Острів"

"Представники "Ніхто крім нас" вимагали у присутніх біля пам'ятника українському поетові Тарасові Шевченку прибрати чорно-червоний прапор. "Приберіть прапор! Ви завтра ще фашистську свастику виставите", - кричали вони, намагаючись вирвати прапор. У конфлікт втрутилася міліція, після чого бійка припинилася".

А це вже 29 січня того ж року. День пам'яті Героїв Крут. Партія "Свобода" спробувала провести акцію на честь цієї дати, проте представники НКН знову прийшли на акцію й напали на її учасників. При цьому били і журналістів, які все це знімали. Зокрема, розбили камеру журналістові ресурсу "Новини Донбасу" Віталію Сізову, а також побили фотографа Ігоря Ткаченка, інваліда, який хворіє на ДЦП і не міг дати відсіч "афганцям".

Ось опис тих подій на одному з донецьких ресурсів:

"Один із противників маршу накинувся на журналіста "Новин Донбасу" Віталія Сизова, який стояв поруч, вдарив ногою по фотоапарату Сизова, унаслідок чого з апарату випав об'єктив. Працівники міліції м'яко при цьому урезонювали нападника, який кричав, щоб "свободівці" розходилися, тому що їм міліція допомогти не встигне.

Але "свободівці" маршем пішли, а міліція не встигла допомогти фотожурналісту Ігорю Ткаченку, якому "невідомі" завдали удару по щелепі і розбили фотокамеру. У цьому випадку, підкреслю, били журналіста-інваліда, який не може чинити фізичного спротиву. Били ті самі афганці, які влітку штурмували Раду, вибиваючи собі пільги і високі пенсії. Били людину, у якої фотоапарат - єдиний заробіток. Вони, ті здорові лоби, які били, можуть влаштуватися на будь-яку роботу - а на що жити фоторепортерові, який фізично не може піти, наприклад, розвантажувати вагони?

Журналісту "Новин Донбасу" Олексію Мацуку під час зйомки пошкодили відеообладнання. Також отримували погрози від представників проросійських організацій інші журналісти.

За словами кореспондента "Острова" ті, хто нападали на "Свободу", всіляко уникали того, щоб їх фотографували. Вони вибивали з рук журналістів фотоапарати, мобільні телефони і відеокамери. Кореспонденту "Острова" також погрожували розбити камеру.

За словами члена "Свободи" Артура Шевцова, на нього напав член організації "Ніхто крім нас" - той самий, хто на мітингу на честь Дня соборності 22 січня в Донецьку ініціював бійку через червоно-чорний прапор біля пам'ятника Шевченку. Цього разу червоно-чорних прапорів не було - але бійка знову була..."

"Я можу знайти ще інші посилання і фотографії, але, думаю, цього достатньо, щоб все зрозуміти. У Донецьку організація "Ніхто крім нас" була чимось на зразок "Чорної сотні". Регіонали використовували її, щоб розправлятися з українськими активістами чужими руками. І навряд чи лідер НКН Олександр Ковальов, про якого пише депутат Ар'єв, про це не знав. Але ж сам він із Донецька. І напевно добре був обізнаний із тим, що відбувається в його рідному місті.

І ось сьогодні я дізнаюся, що виявляється виродки, які погрожували в Донецьку дівчатам-студенткам і били фотографа-інваліда, стояли на Майдані і ніхто не міг зрозуміти, що це заслані козачки. Тільки через два роки розібралися. Це пі#ць, панове. У мене немає інших слів", - резюмував Казанський.

Цензор

донеччина кримінал майдан регіони партія регіонів

Знак гривні
Знак гривні