В Ірпені - тюремний бунт через побиття охороною засудженого. Але в'язні не втекли

Державна пенітенціарна служба спростувала чутки про масову втечу (50 або більше осіб) в’язнів із колонії під Києвом.

В Ірпінському виправному центрі (№132) увечері 20 липня засуджені справді влаштували бунт, але ситуація в установі контрольована.

Як зазначається у повідомленні, близько 20-ї години під час прибуття засуджених до Ірпінського виправного центру із контрагентських об’єктів заступник начальника цієї установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи Анатолій Шепель здійснив огляд засуджених з метою виявлення у них заборонених предметів.

“Під час таких заходів співробітнику установи здалося, що один із засуджених перебував під дією наркотичних речовин. До останнього було застосовано фізичну силу, що викликало обурення основної маси засуджених. Вони зібралися біля чергової частини та висловили невдоволення шляхом побиття вікон”, – повідомили у пенітенціарній службі.

На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України, завдяки яким вдалося припинити масову непокору засуджених.

За даними прес-служби, “із засудженими було проведено роз’яснювальну роботу, здійснено перевірку наявності їх на своїх місцях та здійснено команду “відбій”. Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці”.

“Втечі засуджених не допущено”, – наголошується в повідомленні.

Також співробітники установи викликали “швидку допомогу”, й лікарі надали засудженому, до якого було застосовано фізичну силу, необхідну медичну допомогу. В ДПтС запевнили, що “на даний час зазначена особа перебуває в установі, госпіталізації не потребує”.

За цим фактом проводиться службова перевірка. Про подію повідомлено відповідні правоохоронні органи, ситуація в установі контрольована.

Як відомо, Ірпінський виправний центр управління ДПтС України в м. Києві та Київській області (№ 132) – установа мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. Наразі в установі утримується 175 осіб.

Новинарня

скандал тюрма київщина

Знак гривні
Знак гривні