Отвєткою знищено взвод бойовиків. ЗСУ – без втрат

За минулу добу, 19 липня, вперше за тривалий час у зоні АТО на Донбасі ніхто з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, - передає Новинарня.

При цьому, як повідомило Головне управління розвідки Міноборони, за підсумками 19 липня підтверджені втрати противника склали шестеро загиблих та семеро поранених.

За даними розвідки, найбільших втрат зазнав 11-й окремий мотострілецьких полк (Макіївка) 1-го армійського корпусу ЗС РФ. Взвод бойовиків зі складу мінометної батареї 2-го мотострілецького батальйону 11 омсп був знищений вогнем у відповідь сил АТО.

Як відомо, внаслідок 78 обстрілів і атак НЗФ напередодні, 18 липня, на Донбасі сім українських військових загинули, 14 – отримали поранення. Це був другий за кількістю втрат ЗСУ день війни в 2016 році (після 23 травня, коли загинули 11 українських військових).
Начальник Генштабу Віктор Муженко пообіцяв “адекватну реакцію” на дії терористів.

Прес-центр штабу АТО повідомив, що впродовж доби 19 липня зафіксовано 54 випадки відкриття вогню з боку бойовиків. З них по 24 – на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 – на Луганщині.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні