Віце-спікер і очільник Самопомочі засвітились у секті, яка хоче привнести бога в політику (ВІДЕО)

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд і голова фракції "Самопоміч" у Київській міській раді Сергій Гусовський виявилися прихожанами скандальної секти "Відродження", лідером якої є раніше судимий пастор Володимир Мунтян, який називає росіян братами - такий собі новий Аделаджа на Феррарі.

У мережі з'явилося відео, на якому Оксана Сироїд і Сергій Гусовський виступають на служінні у нетрадиційній секті "Відродження", - передає Цензор.

Як з'ясувалося, Сироїд виступала перед паствою Мунтяна в травні 2016 року.

"Я хочу сказати вам кілька речей, які ми напевно повинні будемо робити разом, для того, щоб принести Бога в політику... Якщо ми хочемо мати іншу державу, нам потрібно змінити якість політики і цю якість можу змінити не я, а ви, кожен із вас", - заявила Сироїд.

Її промову періодично перебивав Мунтян: коли Сироїд говорила щось про Бога, він піднімав угору руку або кулак, а потім показував натовпу, щоб усі почали аплодувати. "Люди з Росії і люди з України повинні усвідомити, що ми взагалі брати, що нам не можна воювати", - заявляє Мунтян у скандальному відео.

Сюжет викликав безліч критичних коментарів у соцмережах, а Сироїд і Гусовський змушені були виправдовувати свою присутність на зборах сектантів.

Виправдання Сироїд

Сироїд заявила, що виступала у скандальному центрі "Відродження", щоб розповісти про загрозу проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

"Стосовно виступу у центрі "Відродження". Користуюсь будь-якою нагодою пояснювати людям про загрозу виборів на окупованих територіях. Для мене важливо, щоб люди почули й усвідомили рівень небезпеки", - написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

"Якщо цього не робити, одного ранку ми прокинемося в країні, яка амністувала вбивць та легалізувала окупантів", - додала Сироїд.

Виправдання Гусовського

Гусовський же заявив, що він як політик повинен перебувати в "постійній комунікації", що веде до "народження істини".

"Панове, з приводу реакції у соцмережах на мій давнішній виступ на зібранні прихожан церкви Відродження: у своїй політичній діяльності я керуюся загальнолюдськими й християнськими цінностями та здоровим глуздом. Майже щодня спілкуюся з різними групами людей - від школярів і студентів до ветеранів і людей похилого віку, адже всі вони є частиною Громади. А київська громада строката, включаючи течії новітніх церков. Я сприймаю будь-яке добровільне об'єднання як майданчик для поширення ідей, в які віримо ми з командою", - написав він у Фейсбук.

"Хтось вважає, що політика - це бути однобоким адептом норм "за все хороше". Для мене ж політика - це постійна комунікація, часто нелегка, проте в ній день за днем народжується істина", - зауважив Гусовський.

Раніше блогерка Катерина Кобко повідомила, що "сеанс богопомазаного" коштує "усього-на-всього" $100.

"Усі в столиці напевно вже помітили натовп дивних "покемонів" у синіх і жовтих футболках із написом "Духовний центр "Відродження", які заполонили вулиці і станції метрополітену міста Києва. Нагадує нашестя сарани.

Таке само стрьомне, шкідливе і нездорове. Не хвилюйтеся. Це сектанти самопроголошеного "тринадцятого апостола" Володимира Мунтяна, що злетілися на шабаш у період з 4 по 29 липня, який відбувається у Палаці Спорту. Всі 10 000 місць уже розкуплено на цей період з урахуванням того, що коштує сеанс богопомазаного "усього-на-всього" 100 баксів (це не враховуючи, скільки віддають люди в щасливому екстазі в ящики для пожертвувань).

І якщо вам раптом здалося, що в футболках ходять на вигляд цілком адекватні люди (не тільки пенсіонери, а й цілком молоді симпатичні хлопці і дівчата), зупиніться. Це блаженні і перспективні пацієнти психіатричної лікарні ім. Павлова.

Усередині стін Палацу Спорту в стані ейфорії вони біснувато і конвульсивно сіпаються, кричать, верещать, плачуть, падають на підлогу і танцюють. Подібного ефекту можна досягти або важкими наркотиками, або ж цілком реальним масовим гіпнозом.

Сугестивний розум жертв, який піддається навіюванню, вивернуто навиворіт умілим маніпулюванням. Це змінений стан свідомості (ЗСС), який належить негайно лікувати.

Для початку подивіться цей уривок. "Помазання Боже рухається в цій залі!" - вигукує поголений пророк у білій сорочці, на парковці якого чекає вірний Ferrari 599, щоб відвезти його у власний маєток із басейном і джакузі. У джакузі, до речі, Мунтян не проти побовтатися з напівголими прихожанками", - зазначає блогерка.

"Колись у молодості провідник "Божої істини" просидів за шахрайство і крадіжку два роки. Нещодавно проти нього відкрили інше кримінальне провадження - обдурена паства поскаржилася, що в стані гіпнотичного впливу вони переписали на нього квартири.

Втім, у Вови все під контролем, тож як відкрили, так і закриють. За доходами він уже випередив Аделаджу. Не без Божої допомоги, звісно.

На сцені "Відродження" взагалі багато чудес відбувається: завдяки святому духу люди худнуть на 22 кілограми, позбуваються болю в колінах і виганяють із себе бісів. Після чого йдуть у танок із очманілим виразом обличчя і гарячковими очима. Тут встають на ноги навіть колясочники-інваліди під електричний крик прихожан.

маразм кримінал самопоміч Рада гусовський сироїд мунтян Церква

Знак гривні
Знак гривні