Житомиряни не пустили зомбі-марш УПЦ-МП до центру міста (ВІДЕО)

У Житомирі місцеві активісти не дали пройти т.зв. "хресній ході" УПЦ МП “За мир і припинення війни на Донбасі” по центральних вулицях міста, зокрема повз 95-ту бригаду, десятки бійців якої загинули за Україну в АТО.

Напередодні активісти написали відповідне звернення до міської ради, на підставі якої виконавчий комітет звернувся до суду.

Зомбі-марш. Три способи УПЦ МП перетворити людину на овоч

“На наш погляд, це було б святенництвом, якби вони йшли повз “дев’яностоп’ятку”, де ми прощалися з нашими загиблими хлопцями.
Дуже багато випадків, коли московська церква, УПЦ МП, відмовлялася, священики відмовлялися відспівувати наших хлопців, тому в нас категоричне ставлення до цього. Що стосується вірян – ми поважаємо їхні почуття, ми поважаємо їх віру, ми поважаємо навіть їх намір цієї ходи”, – сказав активіст “Автомайдану Житомира” Валерій Арушанян.

Не чекаючи рішення суду, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський (УПЦ МП) Никодим прийняв вимоги протестувальників та змінив маршрут ходи.

Безпрецедентною, за даними місцевих ЗМІ, була кількість правоохоронців, які забезпечували громадський порядок. Залучені були як підрозділи патрульної поліції, так і сили Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Основа колони, яка 18 липня прибула до Житомира, 9 липня вийшла із Свято-Успенської Почаївської Лаври, що в Тернопільській області.

Назустріч їм іде колона зі Святогірської лаври, що в Донецькій області. Ці ходаки мають зустрітися у Києві 27 липня, в переддень Дня хрещення Київської Русі.

Новинарня

донеччина кремль житомирщина тернопільщина Церква

Знак гривні
Знак гривні