Американцями вбитий головнокомандувач з оборони ІДІЛ - Омар Чеченець

Інформаційна агенція, пов'язана з "Ісламською державою", підтвердила, що один із головних військових командувачів радикального угруповання Омар Аль-Шишані (в перекладі з арабської "Чеченець") загинув.

Про це повідомляють Аль-Джазіра та ВВС

На сайті інформагенства Amaq з'явилось повідомлення про те, що Омар Шишані був убитий в бою в місті Ширкат на південь від Мосула в Іраку.

У березні Пентагон заявив, що Омар Аль-Шишані, ймовірно, загинув під час атаки американської авіації по цілях бойовиків неподалік сирійського міста Аль-Шададі. Водночас Центр моніторингу, що базується в Британії, повідомляв, що йому вдалося врятуватися. Сайт ІДІЛ не повідомляє, коли саме загинув Чеченець - у березні чи зараз.

Омар Чеченець

Справжнє ім'я Шишані - Тархан Батірашвілі, але він був також відомий як Омар Чеченець.

Вважається, що рудобородий джихадист був близьким військовим радником лідера "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді.

Омар аль-Шишані - "військовий псевдонім" Батірашвілі, який перекладається як "Омар Чеченець". Він походить з району Грузії Панкіська ущелина, який населяють передусім етнічні чеченці, - пояснює аль-Джазіра.

Воював у чеченській війні проти росіян, згодом не визнав Кадирова. Виринув серед "іноземного легіону" в Сирії, став одним з лідерів ІДІЛ.

війна ірак тероризм

Знак гривні
Знак гривні