Хресна хода УПЦ МП: святий Микола Кривавий та якісь джетпеки (ФОТО)

Хресна хода Московського патріархату на Київ чимось нагадує роман Сорокіна "День опричника".

Цього місяця УПЦ (МП) почала «хресну ходу за мир», яка рушила до Києва з Тернопільщини і Донеччини, де ця церква має великі монастирі. Учасники ходи планують прибути до Києва 26 липня.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляв у зв’язку з цим про загрозу провокацій у столиці під час цього заходу.

«Ми з вами стаємо свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр у країні агресора, мобілізує велику кількість своїх вірян та стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль уже підготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня – до Києва, окрім дійсно мирних вірян, стягуються провокатори із забороненою екстремістською символікою і символікою країни-агресора, і ми це вже побачили в деяких містах нашої країни», – наголосив Парубій під час погоджувальної ради парламенту.

Він закликав керівництво МВС і СБУ провести «профілактичні бесіди» з організаторами заходу, щоб не допустити використання імперської символіки і уникнути будь-яких провокацій у Києві.

Маршрут зі Сходу від Святогірської лаври:

Маршрут з Заходу з Почаївської лаври:

Розклад ходи

Персонаж з Миколою Кривавим:

Персонаж з георгівської стрічкою на паличці:

3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині.

9 липня аналогічна хода стартувала і з Почаївської лаври у Тернопільській області.

Обидві колони мали б зустрітися в Києві, біля Почаївської лаври, 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

За матеріалами УП, IT Sector, ZIK

донеччина кремль тернопільщина Церква

Знак гривні
Знак гривні