Мішель Терещенко просить ВР розпустити міськраду Глухова, яка ігнорує громаду

Міський голова Глухова, що на Сумщині, Мішель Терещенко звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити Глухівську міську раду та призначити її дострокові вибори.

Відповідне звернення пан Терещенко скерував на спікера парламенту Андрія Парубія минулого четверга.

У листі, з текстом якого мала змогу ознайомитися ВВС Україна, йдеться про те, що глухівські депутати "ігнорують інтереси громади, дискредитують себе перед виборцями".

Крім того, йдеться у документі, "ніхто з них не поінформував виборців про свою діяльність" у встановлені законом терміни.

У команді пана Терещенка стверджують, що ще однією підставою для розпуску Глухівської міської ради є небажання її депутатів ухвалювати "соціально важливі рішення".

Мер пояснив: 30 червня на сесію міськради, на якій мали прийняти "кілька земельних рішень", важливих для покращення інвестклімату міста, прийшли лише 14 з 34 депутатів, отож засідання так і не змогли відкрити. Опис цього інциденту теж міститься у листі, направленому глухівським мером до парламенту.

На прес-конференції у Києві пан Терещенко заявив, що йому "заважають" працювати правоохоронні органи Сумщини, "сумська адміністрація" та "політичні ігри".

Він додав, що проти нього порушено дев’ять кримінальних справ, водночас на його звернення місцеві правоохоронці не реагують. Перебуваючи у Києві, він звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника Нацполіції Хатії Деканоїдзе та генпрокурора Юрія Луценка з вимогою "забезпечити незалежну на об’єктивну роботу" їхніх відомств на Сумщині.

Протилежна сторона

Опоненти пана Терещенка у Глухівській міській раді звинувачують його у нездатності налагодити конструктивний діалог з міськрадою.

"Кожне засідання сесії Глухівської міської ради перетворюється на шоу, цирк. Ми в таких виставах брати участь не бажаємо. Мер, замість того, щоб спокійно розібратись у ситуації, спробувати поговорити з депутатами, в черговий раз влаштовує істерики в соцмережах, намагаючись таким чином виправдати свою неспроможність керувати містом", - йдеться у заяві голови опозиційної до мера фракції "Воля народу" у Глухівській міськраді на сайті комунальної газети "Народна трибуна".

Згідно з календарним планом роботи парламенту, 12 липня починається останній тиждень роботи Ради у сесійному режимі на поточній сесії.

Таким чином, шанси на те, що парламентарі розглянуть звернення пана Терещенка до вересня, є невеликими.

Мішель Терещенко є нащадком родини відомих підприємців Терещенків. До останнього часу він жив у Франції, а українське громадянство отримав лише у березні минулого року. Восени 2015 року пан Терещенко несподівано переміг на виборах міського голови Глухова.

сумщина Рада терещенко

Знак гривні
Знак гривні