#яНеБоюсьСказати викриває масштаб проблеми сексуальних домагань (ІСТОРІЇ)

Флешмоб #яНеБоюсьСказати, про який уже писали Тексти, викриває масштаб проблеми з сексуальними домаганнями щодо жінок. Слід зазначити, що йдеться далеко не лише про згвалтування чи їх спроби. Історії про різні форми негідного поводження знаходяться у більшості жінок.

Лише кілька історій

Оскільки хештег обріс безліччю "роздумів на теми", а Фейсбук видає передусім посилання на "публічні сторінки" тощо - можна спробувати обрати лише історії своїх друзів та знайомих.

Багато історій також просто в коментарях.

«15-16 років, 10 година вечора. Їхала в тролейбусі, до мене знову притиснувся хтось і почав тертися об мене при доволі вільному місці в тролейбусі. Я вважала, що потрібно голосно зробити зауваження і тоді людина злякається. Так і зробила, і дійсно вибіг на зупинці. Я заспокоїлася. Але наступна зупинка була моя. Я виходжу, на вулиці темно, переходжу дорогу, попереду парк, який маю пройти. Нікого навколо. І тут раптом до мене підбігає він, зі злістю хапає за груди, між ніг, я навіть не встигла нічого зробити. Слава богу, хтось з'явився і він побіг.

У мене дві дочки, я за них боюся весь час, і мені страшно, що вони можуть дізнатися або не дай бог відчути на собі. І справа не в країні, а в історії стосунків жінок і чоловіків, – пише Лілія Омельяненко.

«Одного дня я вирішую, що занадто часто хамлю людям. І що треба на запитання, котра година, відповідати котра година, а не те, що я зазвичай відповідаю. І саме цього дня – вже ближче до вечора, солодкого і лінивого, біля пивної рівненського пивзаводу якийсь чоловік мене питає, котра година. Я зупиняюся пошукати телефон, щоб дізнатися час, а він уже навалився на мене з одного боку, а з іншого – його друг. Два величезні п'янючі мужика затискають мене, як гори, і слова їхні були не менш масними, ніж руки. Мені пощастило, що вони були дуже п'яними. Злякатися я чомусь не встигла, і вдарила одного ногою в пах – не сильно, бо розмаху майже не було. Але він розгубився, я вирвалася і відійшла подалі», – написала Олена Павлова.

Реакція чоловіків

жінки насильство суспільство

Знак гривні
Знак гривні