Алексієвич хотіла як краще, а сама розпалює ворожнечу заявою про українців-карателів і поляків-убивць (ВІДЕО)

Заява білоруски Алексієвич про українців-карателів, поганих латишів і поляків-убивць євреїв викликала обурення в кількох країнах.

Для початку, ось її заява:

"Я вам більше скажу. Карателі, які працювали на території Білорусі, вони були всі з України. І більше того, не тільки в Литві там, Латвії самі знищили євреїв до того, але це було і на Україні багато ... І ви знаєте, що робила Польща з євреями. Є різний час, і сьогодні люди, які живуть в Латвії, чи несуть вони відповідальність за те, шо робили їхні батьки? У вищому сенсі - несуть, в цьому сенсі - несуть! Але я знаю, один з моїх знайомих журналістів в Польщі написав, що поляки робили з євреями. Поляки гірше за всіх ставилися до євреїв, і ці, ксьондзи прямо проповіді виголошували: убий єврея", - розповіла Алексієвич.

У МЗС Польщі різко відреагували на слова білоруської письменниці Світлани Алексієвич про причетність поляків і українців до Голокосту.

"Заяви не підкріплені фактами і у вищій ступеня несправедливі", — наголошується в повідомленні.

Також в МЗС заявили, що Слова Алексієвич про вбивство поляками євреїв у роки Другої світової війни завдають шкоди польського народу.

Крім того, відкритий лист на адресу Алексієвич має намір опублікувати Комітет захисту доброго імені Польщі (організація займається вивченням історії країни).

скандал історія алексієвич

Знак гривні
Знак гривні