Фунт і далі падає. #Brexit

Курс фунта і індекс Лондонської фондової біржі зранку 27 червня відновили падіння, не зважаючи на виступ міністра фінансів Джорджа Осборна, який намагався заспокоїти ринки.

Після відкриття торгів за фунт давали 1,35 дол., тобто на 2% нижче рівня, на якому були завершені торги у п'ятницю. 24 червня, коли стали відомі результати референдуму щодо членства Британії у ЄС, фунт втратив 10% до долара. До євро фунт "просів" на додаткові 1,2% - до 1,28 євро за фунт.

Індекс Лондонської фондової біржі відкрився зниженням на 0,8%. У п'ятницю 24 червня падіння становило 8%.

Вранішня спроба заспокоїти ринок

Як заявив пан міністр Осборн, результати референдуму "не такі, як хотілося б", але додав, що "британці висловили свої побажання".

Він повідомив, що обговорив поточну ситуацію із головою Банку Англії Марком Карні, і нагадав, що існує "добре продумані плани на випадок надзвичайних обставин".

"Ви не повинні недооцінювати нашу рішучість", - заявив міністр фінансів.
Джордж Осборн також заявив, що "хотів би відігравати активну роль в обговоренні" умов, на яких Британія виходитиме із ЄС, а відтак, не збирається у відставку у найближчому майбутньому.

"Тут же" (с)

Минулої п'ятниці курс фунту встановив рекорд падіння за один день. Таким низьким курс фунта не був від 1985 року.

У перші хвилини після новин про Brexit індекс FTSE 100 впав на понад 500 пунктів - до 5,808.72.

Особливо потужного удару зазнали банки, акції Barclays та RBS впали на 30%.

Трохи раніше, коли стала з'являтися перша інформація про результати референдуму, курс фунта до долара також різко впав - на понад 10%, сягнувши на певному етапі рівня у 1,3305 дол.

Банк Англії заявив, що "пильно стежить за ситуацією" і вдасться до "усіх потрібних кроків", аби підтримати монетарну стабільність.

За матеріалами ВВС

єс економіка британія валюта

Знак гривні
Знак гривні