Брат екс-губернатора заднім числом оформлює обробку 200 гектарів, де не можуть отримати ділянки АТОшники

Черкаська районна рада на сесії 17 червня планує затвердити Олександру Тарасенку технічну документацію з нормативної грошової оцінки дев’яти земельних ділянок загальною площею 218 га.

Про це повідомляє агентство «Кропива» з посиланням на відповідний проект рішення сесії, - передають Наші Гроші

Земля знаходиться біля села Степанки Черкаського району вздовж річки Тясмин і вона призначена для ведення фермерського господарства. За даними агентства, 33 місцевих учасника АТО безуспішно домагаються отримання землі для ведення сільського господарства у цій місцевості.
На ділянках, нормативну оцінку яких пропонується затвердити депутатам, вже проведені польові роботи. Хоча законодавство забороняє укладати угоди оренди без затвердження документації з нормативної грошової оцінки землі.

Олександр Ткаченко є керівником СТОВ «Степанки», співвласником якого є Дмитро Ткаченко. Це рідний брат голови черкаської ОДА Юрія Ткаченка. Раніше Черкаська РДА виділила Дмитру Ткаченку для ведення фермерського господарства 100 га поблизу села Степанки. Ткаченко та члени його родини є власниками низки підприємств, які працюють в різних сферах – від аграрної і переробної промисловості до торгівлі та туризму.

Юрій Ткаченко в 2005-2010 роках очолював Державну податкову адміністрацію в Черкаській області. В березні 2014 року в.о. президента Олександр Турчинов призначив його головою Черкаської ОДА, у вересні президент Порошенко перепризначив Ткаченка.

корупція черкащина

Знак гривні
Знак гривні