Гліщинська, на яку обміняли Афанасьєва і Солошенка, працювала помічником нардепа від БЮТ і ПР

Українка Олена Гліщинська, яку обміняли на українських політв’язнів Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, була помічницею депутата з групи “Відродження” Віталія Барвіненка. Про це повідомив депутат Ради Сергій Лещенко у “Фейсбуці“, - пише Новинарня.

“Звинувачена в сепаратизмі організатор так званої “Народної ради Бессарабії” Олена Гліщинська, яку вислали до Росії, обмінявши на Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, виявилася… помічником депутата Віталія Барвіненка (група “Відродження”) у двох скликаннях“, – написав Лещенко.

Зазначається, що Гліщинська працювала помічницею депутата у Верховній Раді 6-го скликання на громадських засадах, а у парламенті 7-го скликання (при владі “Регіонів”) – на платній основі.

Віталій Барвіненко походить з Овідіопольського району Одеської області.
До Ради в 2007 році він пройшов як списочник Блоку Тимошенко. У 2012 році – обрався по мажоритарці від округу №141 як член Партії регіонів (після перемоги Майдану перейшов з ПР до групи “Економічний розвиток”). У 2014-му став депутатом знову від того ж округу №141 на Одещині (місто Білгород-Дністровський, Білгород-Дністровський район, Татарбунарський район, частина Кілійського району) як позапартійний, згодом увійшов до групи “Відродження”, що контролюється Ігорем Коломойським.

Рада гліщинська росія солошенко тимошенко партія регіонів репресії афанасьєв

Знак гривні
Знак гривні