12 бійців поранено на фронті. Заява депутата про загибель - неправдива. ДУК заявляє про втрати (ОНОВЛЕНО)

За перевіреною інформацією, за минулу добу станом на 00:00 12 червня, жоден український військовослужбовець не загинув, 12 бійців зазнали поранень.

Про це 12 червня заявили у Міноборони України, - передає УП.

Коментуючи повідомлення, яке оприлюднив нардеп Євген Дейдей щодо втрат в лавах Збройних Сил України, у Міноборони заявили, що дана інформація не відповідає дійсності. (Дейдей казав, начебто в Авдіївці загинуло четверо військових).

Також у МО зазначили, що у районах проведення АТО "немає жодного підрозділу, який не входить до складу Збройних Сил України або інших силових відомств, задіяних в АТО". (Дейдей заявляв, що в боях брав участь "Правий сектор", це теж неправда).

""Інформація, яку оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook народний депутат України Євген Дейдей, щодо численних безповоротних втрат в лавах Збройних Сил України упродовж цієї ночі, не відповідає дійсності!" - заявляє Міноборони.

ОНОВЛЕНО: ДУК є чи нема?

Всупереч заяві Міноборони про відсутність підрозділів, що не входять до ЗСУ, ДУК "Правий сектор" заявляє про поранених серед своїх бійців і навіть з фотографіями конкретних людей - просто не в Авдіївці.

Медик-волонтер з медбатальону "Госпітальєри" Яна Зінкевич розповіла про втрати "Правого сектора" (ПС) унаслідок артилерійського обстрілу бойовиками передових українських позицій на шахті "Бутівка" на Донеччині.

"Тіла 4-200 ПС (Ярик, Гуцул, Док, Легат - близьких уже повідомлено, не варто було раніше виставляти інформацію на загал) через годину будуть в Дніпрі у морзі при Мечникова. Завтра зранку починаю оформляти документи. Також завтра визначимось після розмов з близькими з місцем, датою та часом поховань і прощань. Бажаєте допомогти в транспортації або покупці трун чи атрибутів, або просто напряму сім'ї - пишіть у приват або також приходьте на волонтерський штаб, я надам дані", - повідомила Зінкевич.

Таким чином, МО заперечує наявність загиблих серед своїх бійців, але, можливо, ДУК вони просто не рахують?

Шахта Бутовська розташована на відстані від ясинуватської розв'язки Авдіївки:

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні