Горішні Плавні проголосували за нове перейменування: хочуть духовності

У місті Горішні Плавні Полтавської області, яке донедавна називалося Комсомольськ, відбулися громадські слухання щодо перейменування міста. В результаті таємного голосування, у якому взяли участь 725 людей, найбільшу прихильність отримала назва Святомиколаївськ.

Громадські слухання, ініційовані мером Дмитром Биковим, відбулися в міській раді. Як повідомила Новинарня, потрапити на збори можна було за попереднім запрошенням, через пред’явлення паспорта та інших документів. Аудиторію складали переважно представники промислових підприємств.

Мер Биков робив наголос на “поверненні до духовності”, агітуючи за назву Святомиколаївськ (на честь Святого Миколая; найбільший у місті – Свято-Миколаївський собор УПЦ МП).

Зрештою, як показав підрахунок бюлетенів, кинутих в урни, за Святомиколаївськ учасники слухань віддали 492 голоси.

За Горiшнi Плавнi – 22 голоси, за Добровольськ – 62, за Надднiпрянськ – 92 голоси.

Ці чотири варіанти експертна комісія міськради обрала 3 червня із 157 пропозицій нової назви міста.

На зборах 8 червня ухвалили резолюцію, аби міськрада затвердила результати громадських слухань.

Після цього депутати Горішньоплавненської міськради вирішуватимуть, що робити далі: звертатись до Верховної Ради, адміністрації президента чи Вищого адміністративного суду.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рішення про перейменування Комсомольська в рамках декомунізації 19 травня. 1 червня цю постанову підписав голова ВР Андрій Парубій, і вона набула чинності 3 червня.

Як відомо, місцева влада й громада Горішніх Плавнів чинить опір перейменуванню міста й протестує проти нової (історичної) назви, вважаючи її “сільською”.

Протягом року, що минув після прийняття закону про декомунізацію, місто не надало новий варіант найменування для затвердження його парламентом, запропонувавши натомість розшифровку Комсомольська як “КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей Справжніх Козаків”.

полтавщина гумор

Знак гривні
Знак гривні