НБУ вдвічі послабив обмеження на купівлю валюти та зняття готівки

Національний банк України вдвічі підвищив максимальну суму на купівлю іноземної валюти готівкою та банківських металів для громадян - з 6 тис. до 12 тис. грн в еквіваленті.

Про це йдеться у постанові НБУ №342, опублікованій на сайті регулятора. Постанова набуде чинності 9 червня і діятиме до 14 вересня, - передає ВВС

Крім того, Нацбанк здійснив ще низку регуляторних послаблень.

Зокрема, відтепер банки та фінансові установи, які здійснюють обмін валют, можуть змінювати курси купівлі та продажу іноземної валюти протягом робочого дня.

Крім того, НБУ дозволив встановлювати різні курси валют у касі банку, фінансової установи, їх відокремлених підрозділах, пунктах обміну валюти, які розташовані за різними адресами, аби банки могли краще реагувати на регіональні особливості валютного ринку.

Також Нацбанк дозволив банкам використовувати власні курси валют при здійсненні готівкових операцій конвертації однієї іноземної валюти в іншу, а не офіційний курс НБУ.

НБУ також переглянув обмеження на обсяг видачі готівки з рахунків клієнтів банків, збільшивши ліміт із 50 тис. грн до 100 тис. грн.

економіка фінанси нбу

Знак гривні
Знак гривні