Савченко хоче вести прямі переговори з ЛНР/ДНР

Член парламенту Надія Савченко виступає за прямі переговори з лідерами самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" без участі третіх сторін. Про це вона заявила в ефірі радіо "Ера", - передає ВВС

Ведучий програми на "Ері" запропонував пані Савченко назвати три перші кроки, які треба зробити, щоб повернути контроль над Донбасом.

"Перший – продовжити санкції проти Росії, бо вона ще не зрозуміла, що їй потрібно піти. Другий – вийти на прямий внутрішній зв'язок, без Мінських домовленостей, з "ДНР" та "ЛНР", без третьої та четвертої сторони", - заявила Надія Савченко.

На уточнювальне питання, як вона бачить такі переговори, чи має їх вести президент, вона пояснила, що їх може проводити вона як депутат.

"Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як "народні депутати від ДНР і ЛНР". Я готова з ними так говорити", - заявила пані Савченко.

Вона додала, що не бачить можливості повернення Донбасу силою.

Керівництво України послідовно не визнає керівників "ДНР" та "ЛНР" та їхні повноваження, а також не погоджується на прямі перемовини з ними.

Натомість влада Росії наполягає, що конфлікт на Донбасі - внутрішньоукраїнський, а тому Київ має вести прямі перемовини з Донецьком та Луганськом.

донеччина савченко маразм луганщина

Знак гривні
Знак гривні