Як і чому провалюється атестація поліції (ЦИФРИ, ПРИЧИНИ)

Звільнення з поліції оскаржило вже більше тисячі “старих ментів”. Станом на 3 червня загалом по Україні в судах налічувалося 1077 таких справ.
У 166 випадках рішення вже прийнято: 143 позови задоволено (з них 49 – виконано) і лише у 23 випадках судді відмовили позивачам у задоволенні їхніх вимог, - передає Новинарня.

Раніше голова Національної поліцїі України Хатія Деканоїдзе заявила, що позитивні рішення судів у справах за позовами екс-працівників МВС, які не пройшли переатестацію й вимагають поновити їх на посадах, можуть звести нанівець реформу поліції.

Не тільки суди

Активісти «Автомайдану», ГО «Народний тил» та Комбат.уа повідомили про вихід з процесу атестації поліції у зв’язку з кардинальною зміною на гірше механізму проведення атестації та захопленням контролю над процесом з боку міністерства.

Якщо раніше організацією процесу повністю займалася незалежна рекрутингова агенція, то зараз їздити по регіонах та відбирати громадські організації почали радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його кадровий департамент.

Тобто, представники МВС самі обирають "громадськість", яка буде їх атестувати – в результаті такого відбору місця незалежних ГО зайняли “кишенькові” активісти.

Під час засідання комісій представники МВС мають вирішальний голос, що сприяє розбалансуванню комісій на їхню користь, а не громадськості, - вважає Автомайдан.

міліція скандал корупція поліція реформи мвс

Знак гривні
Знак гривні