Українці на виборах президента обрали б Тимошенко і Ляшка

Прокоментувати такий результат можна хіба що словосполученням "подвійний фейспалм".

У разі проведення президентських виборів у другій половині травня найбільше голосів виборців отримали би лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко - і лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, - передає УП.

Про це свідчать результати соцдослідження, проведеного з 13 до 18 травня 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення клієнта, чиє ім'я не розголошується.

Зокрема, якби вибори відбувалися у найближчу неділю, участь у голосуванні взяли б близько 53% усіх виборців, а Тимошенко та Ляшко набрали би 21% та 14,6% відповідно.

Діючий президент Петро Порошенко, за даними опитування, набрав би 13,5% голосів, Анатолій Гриценко - 12,7%, мер Львова Андрій Садовий - 10,9%, лідер "Опозиційного блоку", екс-регіонал Юрій Бойко - 8,4%, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош - 4%, Олег Тягнибок - 2,9%, за інших кандидатів свої голоси віддали б 11,9%.

При цьому 19,1% вирішили не брати участь у голосуванні, 27,3% — не визначилися, за кого голосувати, а 8,4% — викреслили б усіх кандидатів чи попсували б бюлетень.

Всього було опитано 2 039 повнолітніх респондентів з 110 населених пунктів у всіх областях, крім анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5 %.

маразм тимошенко ляшко

Знак гривні
Знак гривні