Міністр фінансів не збирається у відставку через неправду в декларації

Міністр фінансів Олександр Данилюк на годині запитань до уряду прокоментував інформацію про наявністю у нього трьох офшорних компаній, заявивши, що цим вже займаються його юристи.

"Я вже дав пояснення. Залучив юристів, щоб вони розібрались з цією ситуацією. Сприймаю ваш запит як депутатський", - відповів пан Данилюк на питання депутатів, чи піде він у відставку через скандал з офшорними компаніями, - передає ВВС

При цьому міністр заявив, що зараз пріоритетами його роботи є поновлення співпраці з МВФ та реформа Державної фіскальної служби, тому попросив у депутатів підтримки.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що ситуацію з офшорами має перевірити Національна агенція запобігання корупції.

Офшори міністра фінансів

До 2010 року Олександр Данилюк працював у Лондоні на різних посадах і керував компаніями, які мали стосунок до офшорів.

Під час призначення міністром фінансів він заявив у Верховній Раді, що вже не володіє жодними офшорними компаніями й не вказав жодну з них у своїй декларації.

Проте вчора він був змушений визнати наявність офшорних компаній, після того як журналісти показали йому документи, що підтверджують ці дані.

"Згідно з отриманою інформацією, я ще й досі залишився формально директором у трьох компаніях - дві компанії в Кіпрі та одна в Кайманових островах", - визнав пан Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

Він заявив, що вони входили до групи компаній, якою він керував, й сам не знав, що вони ще досі оформлені на нього.

"Я дав інструкції щодо виведення мене з керівних посад – і мої колишні партнери разом з юристами завершують відповідні процедури. Але я не займався бізнесом з моменту переїзду в Україну в 2010 році", - запевнив міністр фінансів.

Він вибачився перед суспільством та журналістами і пообіцяв негайно внести правки до своєї декларації про майно та доходи.

Олександр Данилюк з 2002 по 2005 роки був старшим консультантом в компанії McKinsey & Company у Лондоні, а потім гендиректором маловідомого інвестфонду "Рюрік Інвестмент" у столиці Великої Британії.

данилюк маразм корупція

Знак гривні
Знак гривні