Щодо президента Бразилії почали імпічмент за брехню виборцям щодо стану економіки

Нижня палата бразильського парламенту проголосувала за початок процесу імпічменту президентки країни Ділми Русеф. Раніше її звинуватили у махінаціях зі статтями бюджету заради політичної вигоди.

Опоненти пані Русеф отримали понад дві третини голосів у нижній палаті конгресу: 367 голоси "за" імпічмент при 342 необхідних. Ще 167 депутатів проголосували "проти", семеро утрималися.

Відтак за справу візьметься верхня палата парламенту - сенат, - уточнює ВВС

Противники Ділми Русеф стверджують, що вона приховала реальний бюджетний дефіцит країни напередодні президентських виборів 2014 року, коли її переобрали на другий термін.

Крім того, її звинувачують у причетності до корупційних схем, які використовуються для виведення грошей з найбільшої нафтової компанії Petrobras Бразилії.

Сама пані Руссефф звинуватила своїх політичних опонентів у намаганні здійснити "державний переворот".

У суботу президент написала в статті для Folha de Sao Paulo: "Вони хочуть засудити невинну жінку і врятувати корумпованих", натякаючи на кількох інших політиків, яких звинувачують у корупції.

Вона звинувачує своїх опонентів у "фальшуванні й брехні, які мають на меті скинути легітимно обраний уряд, щоб замінити його урядом, в якого не буде легітимності".

Вона каже, що не чинила злочинів, і заявляє: "Це державний переворот проти республіки, проти демократії і, передусім, проти голосів усіх бразильців, які брали участь у виборчому процесі".

Деякі партії з коаліції, серед яких найбільша, PMDB, вийшли з більшості й заявили, що підтримають імпічмент.

Бразилія корупція

Знак гривні
Знак гривні