Луценко каже, що про уряд домовились. Аваков - що ні

Кандидат у прем'єри і склад уряду погоджено, написав уночі на своїй сторінці у Facebook керівник фракції БПП Юрій Луценко. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі розповів, що пан Луценко поспішив зі своєю заявою, - пише ВВС

"Вчора, в день космонавтики, збирався організовувати Агентство пошуку інопланетного розуму. Бо тут його явно нема. Але опівночі ознаки розуму відвідали і наші пагорби. Кандидат у прем'єри і склад уряду погоджено", - написав Луценко.

В Адміністрації президента до ночі проходили переговори.

Разом з тим, під ранок Арсен Аваков заявив, що домовитися так і не вдалося.

На середу заплановане засідання фракції "Народного фронту", де члени команди прем'єра вирішуватимуть, чи треба залишатися в переговорах і у складі уряду. "Ймовірність виходу висока. Нехай формують все самі", - сказав міністр Аваков.

Депутат від "Народного Фронту" Антон Геращенко ввечері у вівторок розповів, що "є тільки неформальна інформація з засідання БПП, що Володимир Гройсман дуже серйозно задумується над своїми перспективами йти у прем'єр-міністри".

У вівторок Верховна Рада не розглядала постанову про відставку прем'єра Арсенія Яценюка, яку він анонсував у своєму відеозверненні.

У БПП заявляли, що голосування за зміни в уряді та призначення нового прем’єра можуть відбутися у середу чи четвер. І у президентській, і у прем'єрській фракції у вівторок заявляли про проблеми із узгодженням складу уряду.

Як написав у Twitter заступник голови фракції БПП Мустафа Найєм, тривають дискусії щодо посад у міністерстві економіки, енергетики та охорони здоров’я.

Тим часом посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що Захід надаватиме фінансову допомогу Україні після формування нового уряду.

"Усе залежатиме від нового уряду і його чіткого прагнення до реформ", - цитує пана Пайєтта "Інтерфакс".

Можливий уряд

Депутати від "Блоку Петра Порошенка" у вівторок після зборів фракції за участі президента оприлюднили список можливих міністрів у новому уряді.

За словами Мустафа Найєма, Володимир Гройсман пропонуватиме на посаду міністра культури Євгена Нищука, міністра освіти - Лілію Гриневич, міністра соцполітики - Максима Нефьодова, міністра екології - Остапа Семерака, міністра АПК - Тараса Кутового, міністра інфраструктури - Володимира Омеляна.

Політик додав, що на міністра фінансів можуть висунути Олександра Данилюка, віце-прем'єра з питань євроінтеграції - Іванну Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єра по гуманітарним питанням - Павла Розенка, першого віце-прем'єра - Віталія Ковальчука.

Планують запровадити посаду віце-прем'єра у справах АТО і окупованих територій, на яку пропонуватимуть Володимира Кістіона.

Також повідомляється, що на посаду міністра охорони здоров'я може піти Олександр Рева.

Сергій Лещенко в коментарі журналістам повідомляв, що між президентом та Володимиром Гройсманом тривали переговори про кандидатів на посаду міністра економіки і міністра палива та енергетики.

Міністри оборони, внутрішніх справ, МЗС та інформаційної політики, за версією депутатів, свої посади збережуть.

Мустафа Найєм також заявив про можливі ротації у керівництві Верховної Ради: "У разі призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, спікером парламенту стане Андрій Парубій, а першим-віце-спікером Ірина Геращенко".

порошенко Рада аваков президент луценко гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні