Бойовики третій тиждень намагаються вибити армію з околиць Авдіївки (КАРТА)

В промисловій зоні Авдіївки ввечері у вівторок відбувалися потужні бої.
Цю інформацію українській правді підтвердив речник штабу АТО Сергій Жмурко.

За його словами, бойовики з боку Ясинуватої вже протягом трьох тижнів намагаються пройти через промзону Авдіївки, яка знаходиться неподалік від ясинуватської розв'язки, - передає УП.

"Бойовики проводили артилерійський і мінометний обстріл, а потім диверсійні групи намагалися проникнути між нашими спостережними пунктами на підконтрольні нам території", - розповів він.

"Вчора в районі позиції "Зеніт" бойовики застосували потужну гармату 122 мм калібру з САУ", - додав він.

"Вона намагаються вибити наші сили з промзони, щоб ми не могли контролювати ясинуватську розв'язку на той випадок, якщо вони висуватимуть техніку в нашому напрямку", - пояснив Жмурко.

Ось як це виглядає:

Він додав, що сили АТО мають вогневий контроль над цієї розв'язкою. "Позиції у нас пристріляні", - сказав він.

Жмурко також зазначив, що в тому районі сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Також Жмурко повдіомив, що вдень в Авдіївці праює ОБСЄ, тому бойовики не стріляють. Атаки починаються, коли натають сутінки.

"Зараз станом на 11 годину за добу дули тільки два обстріли: один о 3 ночі з АГС і вранці теж відкривали вогонь зі стрілецької зброї та АГС", - сказав він.

Водночас журналіст Роман Бочкала у своєму Facebook повідомив, що вночі атаки відбувалися хвилями, йшла піхота "на забій"

"З того боку підійшло посилення – кадрові росіяни", - додав він.
Водночас за інформацією співрозмовника УП, за попередньою інформацією за минулу добу під Авдіївкою 7 поранених і 1 загиблий.

армія донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні