Львівська вакханалія: Права людини завжди на часі

Депутати від об'єднання "Єврооптимісти" засудили насильство, самоусунення поліції та міської влади Львова, що призвело до зриву ЛГБТ-заходів у місті.

Від себе додам, - пише депутат Сергій Лещенко, - що події у Львові - прямий наслідок спроб Андрія Садового подобатися всім. Ти або підтримуєш демократію, але тоді вживаєш заходів для захисту права на мирне зібрання всіх, у тому числі ЛГБТ-спільноти. Або самоусуваєшся під тиском "традиційних цінностей" (новий мем), але будь готовий отримати заслужену порцію критики.

Випереджаючи абсурдні заяви, що ЛГБТ-заходи грають на руку ворогам України, скажу: права людини завжди на часі. Один приклад: права для одностатевих партнерів у Ізраїлі були ще 20 років тому, одразу після Інтифади. Попри те, що ця країна перебуває в умовах постійного ризику військової агресії. Тільки та держава, яка поважає права людини, є сильною та здатною захистити як права своїх громадян, так і свої кордони.

Право вільно збиратися та обговорювати будь-які питання, в тому числі щодо прав ЛГБТ, гарантоване Конституцією України, а Верховна Рада нещодавно заборонила у Трудовому кодексі дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації. У ході Революції гідності Україна обрала європейський шлях розвитку, що означає повагу до прав людини.

Львів скандал суспільство

Знак гривні
Знак гривні