Речник Порошенка: новим прем'єром може стати Яресько або Садовий

Речник президента Святослав Цеголко написав у Facebook, що на сьогоднішніх зустрічах у президента обговорюватимуть можливість призначення прем’єром Наталі Яресько або Андрія Садового.

"Сьогодні президент проводить зустрічі з лідерами фракцій. Зокрема зараз з лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим. Мета усіх зустрічей з політичними лідерами – прискорення виходу з політичної кризи. Для всіх зрозуміло, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція", - написав речник президента.

При цьому він додав, що є три варіанти розвитку подій, - передає ВВС.

"Технократичний уряд (на чолі з Н. Яресько). У випадку об’єднання всіх проєвропейських фракцій довкола технократичного уряду", - йдеться в заяві.

"Політичний уряд (наприклад, на чолі з А. Садовим). Мета цього уряду, як і попереднього – пришвидшення темпу реформ", - додав пан Цеголко.

Він також вказав, що якщо парламентські сили мають інші кандидатури, "нехай пропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді".

"Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція", - написав пан Цеголко.

Сьогодні президент України проведе зустрічі з усіма керівниками парламентських фракцій та груп, щоб спробувати домовитись про вихід з політичної кризи, сформувати нову коаліцію та уряд.

За минулі три тижні, коли не було засідань парламенту й політики домовлялись про можливу заміну прем’єра, жодних домовленостей не досягли, повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Натомість керівник фракції БПП Юрій Луценко ще раз закликав Арсенія Яценюка добровільно заявити про відставку, обіцяючи, що у них вже готова кандидатура на заміну, за яку нібито вже є потрібні 226 голосів.

яресько порошенко яценюк садовий криза уряд

Знак гривні
Знак гривні