Хід конем: Пасішник погрожує подати в суд на Антикорупційне бюро (ВІДЕО)

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник має намір подати до суду на Національне антикорупційне бюро України.

Про це він заявив в інтерв’ю Громадському.

«Я буду звертатись до правоохоронних органів і до суду, бо в НАБУ оприлюднили мої особисті дані, чим порушили законодавство», – заявив Пасішник.

За його словами, інформація, оприлюднена на сайті НАБУ стосовно справи проти нього є своєрідною «піар-компанією».

«Стаття, яка мені інкримінується не є в підслідності НАБУ, ця стаття є в підслідності Національної поліції. Мені взагалі незрозуміло, яке відношення НАБУ має до цієї справи», – сказав виконавчий директор «Нафтогазу».

Крім того, за словами Пасішника, відповідальність за статтями кримінального кодексу, згідно яких він збирається обвинувачувати НАБУ, більш жорстка, ніж відповідальність за ті обвинувачення, які йому самому інкримінуються.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру виконавчому директору, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Пасішнику у вчиненні злочину, що кваліфікується як «втручання у діяльність державного діяча». Він, як підозрюють, тиснув на тодішнього міністра Айвараса Абромавичуса.

пасішник Абромавичус скандал курупція

Знак гривні
Знак гривні