ЄС продовжив санкції причетних до анексії Криму. Є пропозиція ввести санкції й проти Путіна

Рада ЄС продовжила на шість місяців обмежувальні заходи Євросоюзу стосовно 146 осіб і 37 компаній з Росії, повідомляє «Інтерфакс».

«Заморожування банківських активів і заборону на поїздки в ЄС були продовжені до 15 вересня 2016 року. Три померли людини були вилучені зі списку осіб, які підпадають під дію обмежувальних заходів», — цитує комюніке видання.

Рішення про продовження санкцій прийнято «у зв'язку з триваючим підривом або загрозою територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України», уточнюється в комюніке.

У комюніке нагадали, що обмежувальні заходи були введені в березні 2014 року і в останній раз продовжувалися в вересні 2015 року.

Відповідні правові акти будуть опубліковані в «Офіційному віснику» Євросоюзу 12 березня 2016 року, повідомила Рада ЄС.

Нагадаємо, що 4 березня Рада Європейського союзу продовжила санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і ще 15 колишніх чиновників.

Особисто х**ло

57 депутатів Європарламенту звернулися до глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні з проханням запровадити персональні санкції проти президента Володимира Путіна та ще двох десятків російських високопосадовців.

У такий спосіб депутати відреагували на процес у справі Надії Савченко.
Кілька російських оглядачів висловили припущення, що подібні санкції зможуть радикально змінити роль і місце Росії та її президента на міжнародній арені, давши йому зрозуміти, що "realpolitik" превалює у світовій політиці лише до певної межі.

Пропозицію парламентаріїв ще не обговорювали, але навіть якщо її приймуть, чи буде настільки нищівним її ефект?

За матеріалами: Громадське, ВВС

крим путін росія окупація санкції анексія Європа

Знак гривні
Знак гривні