Перемога. YouTube проігнорував скарги російського окупанта на конфіденційність

Адміністрація YouTube проігнорувала скарги російського силовика, котрий вимагав від відеоархіву видалити записи його участі в бойових діях на Донбасі як "конфіденційну інформацію".

Про це повідомляє InformNapalm - міжнародна волонтерська спільнота інтернет-розслідувань.

Адміністрація YouTube надіслала на пошту волонтерів своє рішення по скарзі співробітника спецпідрозділу "Мангуст" Федеральної служби виконання покарань РФ в Ростовській області Ніколая Рєйхенау.

Подозреваемый Рейхенау, узнаете ли данную фотографию?

Росіянин вимагав видалити з youtube-каналу InformNapalm відео та фото, на яких зафіксовано його участь у бойових діях на території України.

В YouTube відмовилися реагувати на скаргу російського окупанта.

"…Вказаний контент не порушує наші правила про конфіденційність і тому видалятися не буде", - йдеться в рішенні адміністрації відеоархіву.

За словами волонтерів InformNapalm, цей прецедент можна вважати справжньою колективною перемогою.

"Ми не ведемо переговорів із терористами, навіть державного рівня, - наголосили волонтери InformNapalm. - І не вважаємо, що їхні "права конфіденційності" можуть мати більший пріоритет, ніж право кожного громадянина України і світової спільноти загалом знати терористів в обличчя і отримувати неспростовні докази їхніх злочинів".

Нагадаємо, кілька днів тому адміністрація Youtube надіслала на адресу офіційного каналу InformNapalm лист із вимогою видалити згадані відео- та фотоматеріали протягом 48 годин.

При цьому компанія посилалася на заяву Рєйхенау про порушення конфіденційності.

Волонтери спільноти InformNapalm провели низку консультацій, на основі яких підготували зустрічний відкритий лист до редакції YouTube.

В листі перераховувалися юридичні підстави (українські та міжнародні) важливості оприлюднення "конфіденційних" матеріалів, які в майбутньому стануть доказом проти громадян РФ у Міжнародному військовому суді.

InformNapalm є спільнотою активістів, які займаються OSINT-розслідуваннями (Open Source INTelligence - розвідка на базі відкритих джерел).

Внаслідок роботи з даними соціальних мереж та супутникових карт розвідники InformNapalm виявили десятки доказів участі російських силовиків у військових злочинах і актах тероризму на території України і Сирії.

Результати своїх розслідувань спільнота оприлюднює багатьма мовами світу, внаслідок чого ними активно користуються (іноді без посилань) західні ЗМІ та OSINT-експерти на кшталт Bellingcat.

Розслідування у справі Ніколая Рєйхенау, проведене за матеріалами, наданими анонімною хакерською групою #FF (Falcons Flame), наразі перекладене 8 мовами.

osint YouTube право медіа інтернет окупанти

Знак гривні
Знак гривні