Відомого журналіста допитали за його журналістську роботу: Поскаржився фігурант розслідування

Прокуратура допитала Дмитра Гнапа щодо збору інформації про закордонні поїздки суддів, - пише Детектор.Медіа

23 лютого військова прокуратура допитала журналіста, головного редактора незалежної агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» Дмитра Гнапа щодо законності збору інформації про численні поїздки суддів Окружного суду до екзотичних країн.

Про це Дмитро Гнап повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мова йде про сюжет «Слідство.Інфо» під назвою «Пляжний патруль», який вийшов в ефірі 1 квітня 2015 року. Нагадаємо, програму «Слідство.Інфо» показує «Громадське.ТБ» та UA:Перший.

Одним із фігурантів журналістського розслідування став суддя Руслан Арсірій, який відпочивав на Ямайці в той час як від його імені в Києві виносилися рішення. За його словами, він їздив у численні подорожі до екзотичних країн за сімейні кошти, однак журналісти підозрюють, що за рахунок хабарів.

«Після виходу матеріалу Арсірій з дружбанами-суддями написали заяву в прокуратуру. Бо ми, мовляв, не мали права розголошувати інформацію про їхні численні мандрівки», - повідомив пан Гнав у Facebook.

У коментарі «Детектору медіа» журналіст зазначив, що це був вже другий його допит – перший відбувся у червні минулого року. Дмитро Гнап розповів, що військовий прокурор на допиті уточнив, де він працює, з якою метою він та оператор проводили зйомку, звідки вони взяли дані, що судді виїжджали закордон й чи ця інформація була отримана в законний спосіб.

«Мені важко сказати, як далі просуватиметься ця справа – це прокурор буде вирішувати. Можливо, ще будуть допити. В суд передадуть начебто в березні. Бачите, прокуратура замість того, щоб з’ясовувати, звідки в суддів доходи мандрувати по 18 разів за кілька років, починає допитувати, звідки в журналістів інформація. Судячи з усього, прокуратуру не дуже хвилюють статки суддів. У цих принаймні все гаразд – суддя Руслан Арсірій в кінці листопада був обраний до Ради суддів України. Система не змінилася й вона це доводить щодня практично. Наш випадок – це ще один доказ», - зазначив журналіст.

корупція гнап суддя медіа змі

Знак гривні
Знак гривні