Інтер звільнив скандальну редактора-росіянку Столярову (ДОКУМЕНТ)

Креативного продюсера підсумкової програми новин «Подробности недели» Марію Столярову звільнили з роботи через інцидент з нецензурною лексикою під час прямого включення в неділю, 21 лютого.

Росіянка - шеф-редактор Інтера матюкається під час поминання Небесної сотні та фотографується з "улюбленими" терористами (ФОТО, ВІДЕО)

Як пояснюється в матеріалі, Столярову звільнили не через образу Небесної сотні, а за «нецензурні вислови під час прямого включення у неділю, 21 лютого».

Головредам-іноземцям варто заборонити працювати в українських медіа. Польський досвід

Сама продюсерка у пояснювальній записці стверджує, що її лайка стосувалась не включення з Майдану, а спрямовувалась команді у студії.

Нагадаємо, під час прямого ефіру недільної програми Подробиці тижня з Майдану Незалежності шеф-редактор українського телеканалу «Інтер» Марія Столярова, яка є громадянкою Росії, перервала трансляцію зі словами: «Ну-ка, давайте закінчуйте цю х***».

Радник голови МВС Зорян Шкіряк закликав очистити український інформаційний простір від прихованої (і відкритої теж) російської пропаганди та розібратися з антиукраїнськими «агентами впливу» – такими як редактор телеканалу «Інтер» Марія Столярова.

Згодом народний депутат від «Народного фронту» Андрій Левус закликав бойкотувати телеканал «Інтер» до звільнення шеф-редактора, яка у прямому ефірі образила Героїв Небесної сотні.

Своєю чергою, шеф-редактор «Інтера» назвала нецензурний вислів у прямому ефірі – помилкою.

Згодом українські ЗМІ заявили, що недавній інцидент з шеф-редактором телеканалу «Інтер», можливо, був не випадковою помилкою. Детальне вивчення її сторінки в соціальній мережі Фейсбук показує, що Столярова систематично дотримується антиукраїнських поглядів, працюючи при цьому на українському телеканалі. Вона також брала участь у зйомках пропагандистських сюжетів на російському ТБ в травні 2014 року в Донецьку.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення перевірить «Інтер» через інцидент із шеф-редактором.

На думку політтехнолога Тараса Березовеця, необхідно оголосити жорсткий бойкот «Інтеру», поки Марія Столярова не покине України. А СБУ має оголосити її персоною нон-грата.

Народний депутат Андрій Тетерук звернувся до голови СБУ Василя Грицака з проханням притягнути до кримінальної відповідальності шеф-редактора «Інтера» Марію Столярову.

За матеріалами ЗІК

інтер росія журналістика медіа змі досвід

Знак гривні
Знак гривні