Юрист-бот безкоштовно виграв судових справ на 3 млн доларів (ВІДЕО)

19-річний британський студент Стенфорда Джошуа Броудер створив бота-юриста, який за півроку виграв справ на 3 мільйони доларів.

Про це пише ЕП з посиланням на AIN.ua.

Як наголошується, минулого року Броудер запустив сайт DoNotPay, який допомагав користувачам оскаржувати несправедливі штрафи за парковку.

Потім він зробив ще один крок, створивши комп'ютерну програму, яка допомагає людям в самих різних юридичних труднощах, пише видання.

Після того, як ЗМІ написали про DoNotPay, користувачі засипали розробника питаннями про те, як використовувати сайт, про законодавство.

"Я пробував відповідати на кожне питання, але сайт набирав популярність і стало важко коментувати кожен email в деталях", - розповів Броудер у коментарі Mashable.

"Кращим способом для вирішення цієї проблеми стала б комп'ютерна програма, яка могла б спілкуватися з користувачами, відповідати на питання як людина і генерувати тексти апеляційних скарг", - пояснив він.

Робот працює так: спочатку задає користувачеві серію питань, а коли інформації стає досить і за умови, що у користувача є законні підстави для апеляції, генерує текст для апеляційного документа.

ПРИКЛАДИ ЗАПИТАНЬ І ВІДПОВІДЕЙ (АНГЛ)

Він вміє справлятися з ситуаціями з несправедливими штрафами за парковку, страховкою платежів, скасуванням рейсів або поїздів. За чотири місяці роботи сайт заощадив користувачам близько 2 млн фунтів (близько 3 млн доларів).

Програма вміє комбінувати фрази, шукати ключові слова і навчається. Якщо робот ніяк не може допомогти користувачеві, він пропонує зв'язатися з розробником безпосередньо.

Послугами робота скористалося близько 86 тисяч користувачів, причому 40% стверджували, що змогли добитися успіху у своїх розглядах (середній розмір штрафу становить близько 60 фунтів).

робот право освіта технології

Знак гривні
Знак гривні