Внаслідок чергового вибуху в Анкарі загинули десятки людей (ФОТО)

Через сильний вибух у столиці Туреччини Анкарі загинули щонайменше 28 людей, заявила влада міста. Ще 61 отримали поранення.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що вибух стався біля військової машини - у районі неподалік від парламенту і генштабу збройних сил Туреччини.

На фото у соціальних мережах видно клуби диму над цим районом. Очевидці кажуть, що вибух було чути у багатьох районах міста.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що зараз його країна як ніколи рішуче налаштована використати "своє право на самозахист".

"Наша рішучість відповісти на такі атаки, що відбувають всередині та ззовні наших кордонів, зростає після подібних дій", - йдеться у заяві турецького лідера, яка з'явилася за кілька годин після вибуху.

В турецькому уряді відзначають, що атака була добре спланована. Серед постраждалих є військові та цивільні.

Наразі невідомо, хто несе відповідальність за вибух. Сили безпеки, за даними Reuters, звинувачують у ньому як екстремістів угруповання "Ісламська держава" (ІД), так і заборонену в країні "Робочу партію Курдистану".

Вибух в Анкарі стався на тлі все більш активного втручання Туреччини в сирійський конфлікт.

Недавні вибухи в Туреччині

Січень 2016 року: щонайменше 10 людей, в основному туристи з Німеччини, загинули в Стамбулі в результаті дій підривника-самогубця. В організації вибуху підозрюється ІД.

Жовтень 2015 року: більше 100 людей загинули після того, як два підривника-самогубця привели в дію бомби під час мирної демонстрації курдів.

Липень 2015 року: неподалік від сирійського кордону, в населеному переважно курдами місті Сурудж, загинуло понад 30 людей від вибуху підривника-самогубця. Турецькі сили безпеки також вважають відповідальними за цей вибух так звану "Ісламську державу".

тероризм туреччина вибух

Знак гривні
Знак гривні