Лещенко говорить не просто про #зраду, а про #змову та #контрреволюцію

Лещенко: Відбувається олігархічна контрреволюція, змова. У змові водночас беруть участь: Коломойський і Льовочкін, Ахметов і Порошенко.

"На очах у всієї країни відбувається олігархічна контрреволюція. Відбувається змова", - сказав він із трибуни Верховної Ради, коментуючи парламентські події вівторка, передає УП

"При цьому цинічними учасниками цієї змови є як представники влади, так і представники опозиції. На жаль, Блок Порошенка так само став учасником цієї змови", - уточнив Лещенко.

"Замість того, щоб відправити уряд у відставку, ми зберегли цей уряд при владі. Замість того, щоб робити перезавантаження та очищення, ми створюємо лише якусь ілюзію, яка лише відтерміновує колапс", - заявив він.

Він звинувачує окремих олігархів у провальному голосування нардепів за відставку уряду 16 лютого.

"Коломойський залишив цей уряд при владі. І це зрозуміло, тому що Коломойський є партнером Яценюка, а права рука Яценюка – Іванчук – є бізнес-партнером Коломойського", - заявив Лещенко.

"Ахметов залишив цей уряд при владі. Чому? Тому що Ахметов підтримує уряд Яценюка, а правою рукою Яценюка в уряді є колишній співробітник Ахметова", - додав він.

"Льовочкін підтримує теж цей уряд. Тому що група "УДАР" не додала голоси, а ми знаємо про зв’язки групи "УДАР" з Льовочкіним", - продовжив депутат БПП.

"Так само середовище бізнесменів з блоку Порошенка не дало голоси за відставку цього уряду", - обурився він.

За словами Лещенка, "цинічно всіх використали".

"Сказали, що будемо робити перезавантаження, зібрали фракцію, дали вказівки голосувати за відставку. Після цього виходить прем’єр і звітує з цієї трибуни, після цього ставиться на голосування (питання) про визнання роботи уряду незадовільною. Більшість голосів – 247 – "за". Після цього за 15 хвилин відбувається голосування за відставку уряду – і зникає більшість", - сказав він.

"Ця вистава відбувається на очах у всієї країни. Ходили по рядах, обдзвонювали, передавали трубки і казали: "Тікайте з Верховної Ради. Тікайте, щоб не було голосів за відставку уряду. При чому казали як цим депутатам, так і тим депутатам", - заявив Лещенко.

Він назвав "цирком", коли у групі "Воля народу" в момент голосування витягнули картки з системи, а після провалу відставки уряду написали заяви про те, що вони – "за".

"Так само і в Блоці Порошенка було: приходили, передавали телефонні слухавки і казали, щоб не було голосів за відставку уряду Яценюка. При тому, що всьому суспільству було сказано, що ми йдемо на перезавантаження", - сказав Лещенко.

"Але при цьому відбувається ще страшне явище – реванш у частині антикорупційного законодавства. Вчора парламент скасував кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях. На цілий рік всі політики можуть брехати в деклараціях – і за це не буде жодної відповідальності", - обурився він.

Депутат додав, що "парламент прийняв закон №3700 – про те, що партійні лідери можуть запровадити партійну диктатуру і прибрати зі списків неугодних депутатів".

"Цей парламент хоче наділити генпрокурора правом відхиляти кандидатів на незалежного антикорупційного прокурора", - заявив Лещенко.

"І парламент готує проект закону про нульову декларацію, про амністію корупції – з тим, щоб усі корупціонери, які мають статки, могли задекларувати свої корупційні статки і цього моменту не нести кримінальну відповідальність", - додав він.

Лещенко закликав усіх громадян "тиснути на політиків" для того, щоб ця "контрреволюція" не відбулася.

порошенко Рада суспільство політика лещенко уряд

Знак гривні
Знак гривні