У Черкасах поліція закликала водіїв не паркуватись як олень (ФОТО)

"Не будь оленем" - такі написи на білбордах з'явилися у Черкасах. У такий спосіб місцева поліція закликає водіїв дотримуватися правил паркування. Водії, як прийнято, розводять руками і стверджують, що їм нема де припаркуватися, крім "от прямо під цим балконом чи прямо біля цього закладу".

Усього в місті десять таких профілактичних білбордів. На них, твердять в управлінні поліції, не витрачали грошей з бюджету, все покрили за рахунок власної профспілкової організації, - пише ВВС

Правоохоронці кажуть, що вдалися до такої креативної профілактики через велику кількість порушень правил паркування в Черкасах: власники авто лишають їх на газонах, тротуарах і пішохідних переходах. Розмістили ці білборди тиждень тому.

У поліції пояснюють, що патрулювати всі проблемні ділянки дороги не мають змоги, а скласти адмінпротокол на порушника без нього забороняє закон.
Жителі Черкас переважно скептично реагують на заклики поліції.
Сергій, водій з десятирічним досвідом, жаліється на брак паркувальних місць: "Культури парковки немає, її ніхто особливо не пропагує. Немає і самих парковок! Де ж тоді паркуватися?! Така пропаганда - не надто високого інтелектуального рівня".

Мешканка міста Ірина каже, що завжди намагається не порушувати.
"Дратує, коли бачу, що хтось паркується на газонах. На борди звертаю увагу, але якщо у людей і до цього не було розуміння, чомусь, мені здається, що борди на них не дуже вплинуть", - зауважує дівчина.

Натомість у поліції кажуть, що минулого року білбордами проводили профілактику шахрайств.

"Наводили приклади людям, як діють шахраї. Більш доступно в мальованому стилі: щоб було зрозуміліше, і діти зрозуміли і передали рідним", - каже Дмитро Грищенко, прес-секретар Нацполіції в Черкаській області.

На те, що рекламні щити із оленями кардинально змінять ситуацію із паркуванням, у поліції не сподіваються.

"Але якщо навіть один чи два водії, з числа колишніх порушників, почнуть паркуватися правильно - це вже буде досягненням", - вважає Дмитро Грищенко.

поліція черкащина

Знак гривні
Знак гривні