Пивоварський: проти мене порушили кримінальну справу (ОНОВЛЕНО: коментар НАБУ)

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляє, що стосовно нього порушено кримінальну справу, про що він дізнався в Національному антикорупційному бюро.

«Те, що мені відомо від НАБУ ... на мене відкрито кримінальну справу», — заявив Пивоварський під час засідання комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, передає Громадське.

Прем'єр і Президент ніколи не пропонували заступників - Пивоварський

Міністр повідомив, що кримінальну справу проти нього відкрито за поданням депутата Денисенко, проте, за словами Пивоварського, тільки на засіданні комітету він дізнався, що у Верховній Раді три народних депутата з таким прізвищем: позафракційні Андрій і Анатолій Денисенко та депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко.

Як коментує у своєму ФБ юрист Андрій Гук НАБУ не може не відкрити справи, якщо до нього надійшло відповідне звернення: "Немає сьогодні справи "проти когось", є кримінальні провадження по обставинам таким то.

Тому проти Пивоварського не може бути справи, поки нема підозри.
Також як юриста бісить, що сам факт кримінального провадження ототожнюється зі звинувачувальним вироком суду. Факт кримінального провадження означає лише те, що якийсь депутат написав листа у формі заяви про кримінальне правопорушення і відправив по адресу НАБУ".

Нагадаємо, що Квіташвілі, Пивоварський та Павленко відкликали заяви про відставки з Кабміну.

НАБУ: Не справа, просто свідок

НАБУ розслідує справу за заявою народного депутата про зарплати в конвертах чиновників та міністрів. У рамках розслідування було викликано Андрія Пивоварського, однак він не є підозрюваним.
Про це під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
"До нас звернувся ще минулого року народний депутат із заявою про те, що не тільки Пивоварський, а цілий список чиновників та інші міністри отримують зарплати в конвертах", - зазначив Ситник.

За його словами, з цього приводу був викликаний ще минулого року міністр Пивоварський, який заперечив ці факти.

"Я був здивований, що саме вчора він за два місяці після візиту НАБУ заявив, що нібито проти нього порушене кримінальне провадження", - сказав він. "Депутат, який написав це звернення, так і не з'явився, і усно сказав, що нічого не знає про ці факти, які зазначені в моєму зверненні", - зазначив Ситник.

За його словами, заяву в НАБУ подав нардеп Денисенко В. І. Він також поскаржився на зловживання правом нардепів на звернення до НАБУ.
Ситник наголосив, що провадження розслідується, але Пивоварський не є підозрюваним.

Денисенко: так, заяву подав я

У свою чергу нардеп Вадим Денисенко (БПП) на своїй сторінці у Facebook повідомив, що це саме він звернувся до НАБУ. За його словами, "один із працівників міністерства Максим Бурячок заявив, що йде з міністерства через те, що не може миритися з зарплатами в конвертах (він називав цифру від 2 до 10 тис. дол. США). Після цього я звернувся до НАБУ розглянути цю заяву цієї конкретної фізичної особи (скріншот додавався)", - пояснив Денисенко.

уряд пивоварський корупція абзац

Знак гривні
Знак гривні