Прозорі тендери, енергоефективність, цифрова поліція: Визначено перших резидентів Інкубатору проектів на основі відкритих даних

6-7 лютого у Києві відбувся хакатон для некомерційних ІТ-проектів на основі відкритих державних даних, який став останнім етапом глобального проекту 1991 Open Data Incubator. Впродовж двох днів 17 команд створювали прототипи своїх проектів або сервісів, присвячених публічним фінансам та фінансам публічних осіб, державним закупівлям і результатам тендерів, моніторингу поля, енергомодернізації та енергообліку, аналітиці правопорушень та дорожно-транспортних пригод, охороні здоров’я та соціальній сфері, діяльності банків та моніторингу, розміщення рекламоносіїв.

Команди мали продемонструвати свою кваліфікацію як ІТ-фахівців та спеціалістів по роботі з даними, перетворити свої розробки у альфа-версію електронного сервісу або його частини і презентувати її. Також вони мусили довести вміння працювати як група, ставити цілі, доручати окремі завдання ефективним виконавцям, перетворювати окремі частини в загальний продукт, тобто здійснювати менеджмент проекту, без якого неможливо перетворити стартап у реальний продукт.

За результатами конкурсу до 1991 Open Data Incubator потрапили 9 команд:

AgroMonitor — інтелектуальна система моніторингу поля;

Пошуково-аналітична система 007 — пошук та аналіз відкритих даних про публічні фінанси України;

Maitreya — інфраструктура додатків для ефективного опрацювання юридичних документів;

Антикорупційна експертиза результатів державних тендерів — експертна обробка результатів державних тендерів;

Цифрова поліція — візуалізація та глибинний аналіз даних щодо правопорушень;

Ecoisme — рішення, що дозволяє бачити усі електричні прилади в помешканні;

OPEN ADV — ГІС законних рекламних засобів м. Києва;

Teplo.org.ua — візуалізація даних зі споживання енергоресурсів у будинках міста, рейтинг, енергоефективні рішення;

Adtena — онлайн-платформа з керування публічними Wi-Fi мережами.

Після завершення регіональних конкурсів команди отримають можливість доопрацювати свої проекти в 1991 Open Data Incubator. Вони матимуть шість тижнів для перетворення альфа-версій своїх проектів у реальний сервіс. 31 березня відбудеться DemoDay. Команди презентуватимуть готові ІТ-продукти, де зможуть знайти інвесторів, виграти грант чи інші можливості для монетизації проекту.

open data відкриті дані Стартап інкубатор

Знак гривні
Знак гривні