В Коломиї загинув від вогнепальної зброї місцевий лідер ПС

Версія ПС та попередня версія поліції - "необережність". Убив його власний товариш.

У Коломиї Івано-Франківської області застрелили керівника місцевого осередку Правого сектору, 21-річного Василя Ланового, повідомляють місцеві ЗМІ.

Вбивство сталося 6 лютого. Серед можливих причин - необережне поводження зі зброєю його товариша, пише "Дзеркало Коломиї".

У повідомленні місцевого Правого сектору, опублікованому на Facebook-сторінці організації, сказано, що Василь Лановий загинув "під час занять з вивчення матеріальної частини зброї".

За даними ЗМІ, підозрюваного затримала поліція.

«Зі слів підозрюваного, він чистив мисливську рушницю, і коли вона була вже складена з магазином, необережно натиснув курок і застрелив свого товариша», – розповідає начальник коломийської поліції Остап Білейчук.

«Під час події їх було троє, – розповідає О. Білейчук. – Окрім потерпілого й підозрюваного, була ще одна громадянка. Вона підтверджує слова підозрюваного про необережне поводження зі зброєю».

Зброя, з якої вбили Василя Ланового, була зареєстрована на підозрюваного. «Оскільки він (підозрюваний, – Авт.) був власником зброї, то мав право на її носіння. Але зброя – нарізна, й було порушено умови її зберігання, що призвело в кінцевому випадку до загибелі людини», – коментує О. Білейчук.

Сьогодні у Коломийському суді для підозрюваного було обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

Вбивство, вчинене через необережність, карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін.

івано-франківщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні