Розіп'ята дівчинка: російському пропагандисту в Німеччині загрожує до 5 років за фейк

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування відносно кореспондента Першого каналу Росії Івана Благого - автора сюжету про нібито зґвалтовану 13-річну російськомовну дівчину. Про це повідомляє DW з посиланням на адвоката Мартіна Лютле, - пише Громадське

"Розіп'ята дівчинка": Росія розхитує Німеччину, як розхитувала Україну

Саме клопотання цього адвоката про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчину Лізу Ф. стало підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила йому про початок розслідування. Це означає, що у відомстві «вивчають надані докази». На даний момент відносно Івана Благого існує «проста підозра» - це є необхідною основою для початку дізнання.

У січні Мартін Лютле звернувся в прокуратуру Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу. Його автор, журналіст Іван Благий розповів історію зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн.

Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналісту загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

німеччина росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні