На депутата Левуса завели справу за те, що звинуватив Медведчука в сепаратизмі (ДОКУМЕНТ)

ПУ відкрила кримінальне провадження проти народного депутата Андрія Левуса (НФ), який заявляв про причетність кума Путіна Віктора Медведчука до сепаратизму.

Про це повідомив сам Левус на своїй сторінці в Facebook.

"Цікаво, що я звернувся до ГПУ набагато швидше перевірити причетність Медведчука до проведення сепаратистських форумів, які проходять в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі та Одесі. Саме це й обурило Медведчука. Відповіді на моє звернення немає. Замість неї - кримінальне провадження проти мене", - йдеться у пості Левуса.

У свою чергу сайт медведчуківського "Українського вибору" опублікував копію відповіді ГПУ за підписом заступника Шокіна Столярчука.

"Повідомляю, що 04.01.2016 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000043 за фактом завідомо неправдивого повідомлення народним депутатом України Левусом А.М. органу досудового розслідування про вчинення злочину, за ознаками кримінального правопорушення, передбачено ч.2.ст. 383 КК України", - сказано у відповіді ГПУ.

Частина 2 ст. 383 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, вчинене з корисливих мотивів. Карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: УП

медведчук прокуратура левус

Знак гривні
Знак гривні