Полтаві вистачило розуму не приймати лого від Лєбєдєва. Український дизайнер пропонує зробити безкоштовно

"У світлі того, що полтавській облраді вистачило не приймати логотип від Лєбєдєва, я від імені студії Mad Cats пропоную розробити логотип безкоштовно", - пише український дизайнер Гліб Петров.

Полтавські чиновники пояснили появу логотипу Полтави від студії Лебедєва: питання лого зняте, а винному загрожує звільнення.


Атака кокошніка. Студія Лєбєдєва зробила лого для Полтави (ФОТО)

Відбулося засідання депутатської комісії Полтавської міської ради з питань розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму (голова комісії Юрій Бойко). Одним з питань порядку денного комісії було питання про логотип Полтави, адже його презентація на комунальному сайті «Полтава туристична» від Київської студії Артемія Лебедєва викликала значний резонанс в Полтаві і Україні.

До спірної художньої цінності лого додалася політика - пан Лебедєв серед іншого визнав законною приналежність Криму до Росії.

Перед засіданням комісії до журналістів вийшла заступник мера Світлана Тарашевська, яка з обуренням повідомила, що вперше її підлеглий приймає якісь рішення, не поставивши до відома ні її, ні начальника управління культури.

За її словами, жодної копійки з бюджету на логотип не було витрачено і не могло витратитися в принципі, тому що ніхто з виконкому не був у курсі, що відбувається.

Рішення про розміщення логотипу прийняв начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов. Заступник мера тепер допускає, що відповідальність винного може закінчитися його звільненням за власним бажанням.

Сам Віталій Павлов відзначав жаль з приводу свого можливого звільнення і сказав, що київська студія Артемія Лебедєва - це не зовсім сам Артемій Лебедєв, і тема політики при ухваленні рішення не спливала.

Він підтвердив слова свого керівника - Світлани Тарашевської - логотип був розроблений студією безкоштовно, за її ж ініціативою.

Наміри туристичного відділу були благородні - включити Полтаву в список українських міст, які вже мають свій логотип. Провину з приводу своєї ініціативи і деякої секретності він визнає.

Тепер Віталій Павлов стверджує, що тема «лебедевського» логотипу з порядку денного знята, але не саме питання необхідності туристичного логотипу для обласного центру.

скандал полтавщина

Знак гривні
Знак гривні