Чоловік, що намагався вперше самотужки перейти Антарктиду, помер, не дійшовши лише 46 км

Під час спроби наодинці перетнути Антарктиду від виснаження і зневоднення помер британський дослідник Генрі Ворслі. Генрі Ворслі залишалося пройти 46 км шляху завдовжки 1 770 км.

Колишній офіцер британської армії у свої 55 років намагався стати першою людиною, що перетнула Антарктиду без сторонньої допомоги і без їздових собак.

Він пробув в експедиції 71 день, - передає ВВС

Його дружина Джоанна повідомила, що Генрі Ворслі помер унаслідок "повної відмови органів".

Дружина дослідника додала, що він загинув, незважаючи на всі зусилля лікарів у чилійському місті Пунта-Аренас врятувати йому життя.

Пан Ворслі вирушив у 80-денну подорож довжиною 1 770 км у листопаді, везучи з собою лише сани з їжею, наметом і обладнанням.

Мандрівник не планував звертатися за допомогою до сторонніх і не хотів користуватися їздовими собаками.

У ході своєї подорожі він планував зібрати 100 тис. фунтів (142 тис. доларів) для благодійного фонду Endeavour Fund, що допомагає пораненим і хворим ветеранам.

У жовтні в інтерв'ю ВВС він сказав, що під час подорожі схудне на близько 12,7 кг.

Тоді він сказав, що візьме з собою їжу на 80 днів, а не на заплановані 75 днів. Він зазначив, що мав намір виходити на зв'язок кожні 24 години, і команда рятувальників вирушила б на його пошуки у випадку, якщо він пропустить два сеанси зв'язку поспіль.

Група ReMark Group, яка надавала підтримку експедиції Генрі Ворслі, повідомила, що йому залишалося подолати 30 миль, або 46 км.

В жовтні на запитання, чи не є божевіллям його задум наодинці перетнути Антарктиду, Генрі Ворслі казав: "Немає нічого незвичайного в тому, щоби ковзати однією лижею після іншої. Мене підганятиме потреба зібрати кошти для поранених солдат".

Він зібрав для фонду £100 000.

антарктида людина

Знак гривні
Знак гривні