Прокуратура відкрила справи проти Coca Cola та Pepsi за карти з російським Кримом (ДОКУМЕНТ)

Українська прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження проти співробітників компаній Coca-cola і Pepsico за визнання незаконної анексії Криму.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит нардепа Георгія Логвинського, розміщеній ним у Facebook.

«Службові особи компаній Coca-Cola і PepsiCo зловжили своїми повноваженнями, що завдало істотної шкоди інтересам держави Україна», - сказано у відповіді прокуратури.

Прокуратура Криму відкрила за цим фактом провадження за ч. 1 ст. 364-1 Кримінального кодексу (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Повідомляється, що матеріали провадження спрямовані в Генеральну прокуратуру для визначення підслідності.

Посольство України в США висловило занепокоєння до компанії Coca-Cola та Держдепартаменту США у зв'язку з публікацією в інтернеті американською компанією карти Росії з окупованим українським півостровом Крим.

Згодом компанія Coca-Cola принесла офіційні вибачення за непорозуміння, яке виникло у зв’язку з публікацією російським представництвом компанії мапи РФ з незаконно окупованим Кримом.

Окрім того, у своїх презентаційних матеріалах на мапі заводів і дистрибуційних центрів російське представництво компанії PepsiCo також зобразило Крим як частину Росії, проте згодом видалило презентацію.

скандал крим окупація бізнес анексія

Знак гривні
Знак гривні