Льовочкін причетний до приватизації Укртелекому

Чиновник Сергій Льовочкін може бути причетним до скандальної приватизації "Укртелекому", також з'явилися нові докази причетності Льовочкіна до скандального газового посередника RosUkrEnergo.
Про це йдеться в розслідуванні депутата БПП Сергія Лещенка на "Українській правді":

Кооператив "Лазурка". Як вілла Льовочкіна під Ніццою привела до оборудки із Укртелекомом

Йому вдалось відшукати віллу Льовочкіна на Лазуровому узбережжі Франції у місті Сен Жан Кап Ферра, фото з якої оприлюднювала дочка Льовочкіна у соцмережах.

Сусідньою віллою володіє давній партнер Льовочкіна олігарх Дмитро Фірташ.

Як виявилось, Льовочкіну належить одразу п’ять земельних ділянок, які об’єднали в одну Формальним власником вілли Льовочкіна виявилась датська компанія Glorietta Investments I APS.

Із звіту компанії стало відомо, що ніколи не декларована нерухомість у Франції обійшлась Льовочкіну, який уже більше 10 років працює виключно на держслужбі, у 40 мільйонів євро.

Компанія Glorietta Investments I APS має єдиного засновника - фірму Boutifour SA, яка зареєстрована у Люксембурзі.

У червні 2011 року, коли відбулась покупка, директорами датської компанії Glorietta Investments I APS стали дві кіпріотки – Аудріана Піас та Ксенія Георгіоу.

Паралельно тоді ж змінились директори в Boutifour SA, якими стали ще три кіпріотки – Андроула Заваллі Тевес, Іванна Сотіріоу та Амаль Сароут Ламброу.

Ці особи показали зв'язок Льовочкіна з іншими корупційними скандалами.

1) Піас та сестра Ксенія Георгіоу Георгія є директорками компанії Raga Establisment Ltd, яка раніше називалась Epic Telecom Invest Ltd. Саме ця остання компанія у 2010 році без конкурентів приватизувала "Укртелеком".

2) Сестри Георгіоу також засвітилися у "сімейному" банку Льовочкіних – "Кліринговий дім". Георгія Георгіоу є секретарем у фірмі Utelo Holdings Ltd, власність над якою підтвердила сестра Льовочкіна Юлія як одного із утримувача акцій "Клірингового дому".

3) Разом із Георгією Георгіоу у цій фірмі працює Марія Шуфтас, яка одночасно є директором фірми Oskaro Investments Ltd – єдиної фірми, власність якої визнав сам Льовочкін.

Крім того, до приватизації "Укртелекому" виявився причетний і Фірташ.

Такий висновок Лещенко робить із записки щодо купівлі "Укртелекому", яку готувало для Ріната Ахметова "Бюро економічних та соціальних технологій", де Фірташ згадується у якості продавця.

ахметов укртелеком льовочкін фірташ

Знак гривні
Знак гривні