ОНОВЛЕНО: Шість вибухів у центрі столиці Індонезії: загинуло принаймні 17 людей (ВІДЕО)

У центрі столиці Індонезії Джакарти прогриміло кілька потужних вибухів, внаслідок яких, за попередніми даними, загинуло щонайменше 17 людей. Загинули 5 бойовиків, 5 правоохоронців і 7 цивільних. Наразі невідомо, скільки людей отримали поранення.

Район оточила поліція, людей евакуювали. Там триває перестрілка.

За даними ВВС, шість вибухів сталися на центральній вулиці міста, зокрема біля поста поліції.

Раніше індонезійський телеканал TV1, який веде трансляцію з міста подій, повідомляв про шістьох загиблих: трьох поліцейських та трьох цивільних.

Відео очевидців

Жителів Джакарти закликають не виходити зі своїх домівок. В центрі триває перестрілка між правоохоронцями та нападниками.

Точне число жертв і постраждалих встановлюється.
Поліція припускає, що в нападах брали участь як мінімум 14 бойовиків.

За інформацією Associated Press, троє смертників підірвали себе в кафе Starbucks в центрі міста, ще двоє озброєних людей напали на пост поліції в тому ж районі, у результаті чого загинув поліцейський.

А телеканал TV1 повідомляє, що ще два вибухи прогриміли біля посольств Туреччини і Пакистану, про жертви і постраждалих там поки інформації немає.

Поки не відомо, хто стоїть за цим нападом. Раніше в Індонезії вже траплялися напади ісламістських бойовиків. У країні були введені додаткові заходи безпеки.

Поліція повідомляє про те, що правоохоронці застрелили щонайменше чотирьох бойовиків, які здійснили напад в індонезійській столиці Джакарті.

Водночас заступник керівника поліції Індонезії Буді Ганаван розповів журналістам, що серед жертв нападів є один іноземець, який був застрелений біля кафе Starbucks. Ще один іноземець був поранений у самому закладі. У Starbucks вирішили призупинити роботу всіх своїх кафе в індонезійській столиці.

тероризм індонезія

Знак гривні
Знак гривні