Щастя привалило: КНДР успішно випробувала ядерну зброю

На жаль, цього разу це, схоже, не блеф.

Північна Корея заявила, що вперше провела успішні випробування водневої бомби. Це сталось на тлі повідомлень незалежних джерел про підземні поштовхи недалеко від головного ядерного полігону на північному сході країни - тобто, скоріш за все, цього разу правда.

За кілька годин до того, як про успішні випробування бомби повідомило північнокорейське телебачення, Геологічна служба США зафіксувала в регіоні підземні поштовхи магнітудою 5,1. Про це повідомляє ВВС.

"Це випробування означає вихід ядерних сил КНДР на новий рівень", - йдеться в заяві уряду, яку цитують північнокорейські ЗМІ.

Випробування водневої бомби - це "подія, яка приголомшила світ, яка буде занесена в історію нації..., яка наблизить перемогу революційних ідеалів Чучхе", сказано в цій заяві.

У Нью-Йорку вже оголосили, що Рада Безпеки ООН збереться на екстрену зустріч.

Влада сусідньої Південної Кореї заявила, що ядерні випробування є серйозною проблемою для світового миру та порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе описав це, як загрозу безпеці країни, яку не можна толерувати.

Білий дім закликав Північну Корею дотримуватись своїх міжнародних зобов'язання, а також сказав, що реагуватиме на провокації.

У грудні північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив , що Пхеньян розробив власну водневу бомбу, проте міжнародне співтовариство зустріло його заяву скептично.

Останні випробування ядерної зброї КНДР пройшли в 2013 році і викликали посилення Радбезом ООН санкцій проти країни.

війна технології кндр

Знак гривні
Знак гривні