Вночі впала опора, що подає електрику на Крим. Водночас, активісти знімають блокаду

Начальник управління інформполітики "Укренерго" Зіновій Буцьо заявив, що в 20 км від Каховки звалилася електроопора ЛЕП "Каховка-Титан", що подає електроенергію з материкової частини України в окупований Крим.

"У ході обходу, близько опівночі, виявили опору, що впала. У темряві провести детальне обстеження не вдалося. Тому характер пошкодження буде встановлюватися, коли розвидниться. Подана заявка на ремонт. І залежно від цього вживатимуться заходи з усунення пошкодження - ремонт або заміна опори", - сказав Буцьо.

За його словами, перед цим ремонтна бригада здійснила огляд обладнання в Каховці, але пошкоджень підстанції виявлено не було. У той же час, повторна спроба включити ЛЕП зазнала невдачі.

"Ушкодження зараз за 40 кілометрів від перешийка, тобто не там, де події були (енергоблокада – ред.)", - сказав представник "Укренерго".

Активісти громадської блокади Криму знімають свої пости на дорогах на півострів.

Про це заявив координатор блокади Ленур Іслямов в ефірі "112 каналу".

"Ми знімаємо всі пости, які у нас є. У нас їх рівно 6... Вони залишаються у наглядовій формі, нікого не зупиняють", - повідомив він.

Іслямов пояснив, що таке рішення прийняли після того, як Кабмін заборонив постачання товарів та послуг до Криму.

За його словами, тепер активістів блокади частково передислокують у Нацгвардію чи ЗСУ.

"Всі, які залишаться у формуванні, захочуть служити у бойовому підрозділі, якому буде отримано потім номер військової частини. Буде це Нацгвардія або ЗСУ, скажемо пізніше. Всі інші - в цивільному формуванні, яке ми зараз реєструємо", - розповів Іслямов.

скандал крим херсонщина росія окупація анексія конфлікт

Знак гривні
Знак гривні