Добровольця армії, який писав про корупцію прокуратури АТО, посадила прокуратура АТО

Колишній військовослужбовець військової служби правопорядку Олександр Ружанський, який був затриманий вчора вранці в Харкові, зараз перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Краматорська. Про це повідомив його адвокат Анатолій Рябошапка.

За його словами, представники прокуратури наполягали на проведення вже вчора суду щодо обрання запобіжного заходу для Ружанського, проте адвокат із цим не погодився, тому суд повинен відбутися сьогодні.

Нагадаємо, в Харкові військова прокуратура затримала Олександра Ружанського. Про це на своїй сторінці в facebook повідомила адвокат Тетяна Іванова.

«Олександр Ружанський затриманий військовою прокуратурою в Харкові в будинку його батьків. Зі слів дружини: його зараз везуть з Харкова до Краматорська, затримання проводили 11 осіб, при затриманні Олександру розбили обличчя. Подробиці уточнюю», - написала вона.

У липні 2015 року Олександр Ружанський, який проходив службу добровольцем у військовій службі правопорядку у Краматорську, в позаслужбовий час став учасником бійки з двома жителями Краматорська.

За його словами, конфлікт виник на ґрунті неприязні до нього, як до військовослужбовця української армії. Один з учасників конфлікту був раніше судимий, а другий в соціальних мережах не приховував свою підтримку окупації України з боку Росії. Під час бійки Ружанський отримав тілесні ушкодження і використовував травматичний пістолет. Ніхто з учасників події не отримав серйозних травм.

Зараз Ружанського підозрюють у скоєнні злочину за статтею 296 частина 4 (хуліганство).

Олександр Ружанський неодноразово публікував на своїй сторінці у Facebook інформацію, яка може свідчити про корупцію у військовій прокуратурі.

Зокрема, він оприлюднив інформацію про те, що головний прокурор сил АТО Костянтин Кулик і близькі до нього люди за останні кілька років стали власниками декількох дорогих об'єктів нерухомості в Києві.

Квартира головного прокурора АТО

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос раніше в інтерв'ю заявляв, що в середньому військовий прокурор отримує до 7000 гривень, в новому відомстві не вистачає співробітників і вони трудяться понаднормово.

Якщо вірити декларації Кулика, то скромний спосіб життя прокурорів - це правда. У ній зазначено, що за 2013 рік він заробив 114 000 834 гривні і жив лише на одну зарплату.

Власного житла у нього не було, зате були 2 земельні ділянки площею 2000 квадратних метрів і 106 222 квадратних метра. В іншому декларація про його доходи, заповнена 28 лютого 2014 - до початку АТО, була абсолютно чиста: немає ні транспортних засобів, ні рахунків у банку.

«Донецька правда" вирішила з'ясувати, що змінилося в житті головного військового прокурора за минулий час. Зона АТО зараз стала своєрідним клондайком для любителів швидкого і незаконного заробітку.

Якщо на початкових етапах війни з Росією йшлося про банальне мародерство, то з введенням пропускної системи та системи блокпостів з'явився більш серйозний вид заробітку для корупціонерів у вигляді контролю за пересуванням людей і товару.

До того ж, непідконтрольна територія завжди є джерелом потенційних загроз, таких як наркоторгівля, нелегальне виробництво контрафактних виробів. До припинення таких негативних явищ у зоні проведення АТО залучається і військова прокуратура.

Багато в чому від неї залежить, кого притягнуть до відповідальності, а хто зможе піти від покарання.

Не так давно в Україні був відкритий реєстр нерухомості. З його допомогою вдалося дізнатися, що судячи з усього, Кулик за час перебування на посаді встиг обзавестися нерухомістю та не простою, а елітною.

У реєстрі вказано, що людина, з ім'ям Костянтин Геннадійович Кулик володіє квартирою загальною площею 249.3 метра за адресою місто Київ вулиця Жилянська, будинок 59, квартира №1326.

приклад подібної квартири для орієнтування в цінах

Далі - варто розслідувати "прокурорам за прокурорами". ДЕТАЛІ ОБОРУДКИ - РОЗСЛІДУВАННЯ

За матеріалами Донецької правди та соцмереж

донеччина прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні