Рада таки прийняла необхідні для бюджету закони: Скорочення витрат, скасування імпортного збору, підтримка ПФУ

Верховна Рада внесла правки в Податковий кодекс, необхідні для прийняття Державного бюджету 2016 року.

Депутати ухвалили зміни до Податкового кодексу. За рішення віддали голоси 251 депутат. Першим був узгоджений проблемний закон щодо механізму відшкодування ПДВ аграріям.

Також Рада внесла правки у соціальні закони для скорочення витрат Державного бюджету 2016 року.

Закон входить у пакет так званих «бюджетних законів», необхідних для прийняття державного бюджету України на 2016 рік.

Бюджетний пакет

Закон «Про внесення змін до законодавчих актів щодо стабілізації фінансового становища держави та удосконалення окремих положень соціальної політики» (№ 3628) з третьої спроби підтримали 228 народних депутатів.

Законом, зокрема, встановлено, що індексація доходів населення проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації в розмірі 103%, згідно з чинним законодавством - 101%.

Між іншим, слово з трибуни попросив лідер «Радикалів» Олег Ляшко, він не задоволений голосуванням та заявляє, що депутати порушили регламент.

«Ви скасували пільги, проголосували з порушеннями, це грабування народу», – викрикнув з трибуни Ляшко, обізвавши депутатів.

Крім того, депутати підтримали законопроект №3533 – 268 голосів та законопроект №2449д - 239 народних депутатів.

Прийняття законопроекту №3533 дасть можливість виконати рекомендації Міжнародного валютного фонду та ЄС щодо скасування додаткового імпортного збору до кінця 2015 року.

Законопроект №2449д спрямований на сприяння капіталізації та реструктуризації банків.

Пенсійний закон

Також Верховна Рада за пропозицією уряду перенаправила 14 млрд грн, відведених у держбюджеті на субвенції місцевим бюджетам та обслуговування державного боргу, на покриття дефіциту Пенсійного фонду України (ПФУ) на початку 2016 року.

За відповідний законопроект проголосувало 306 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його реалізація сприятиме своєчасній виплаті пенсій у січні майбутнього року.

бюджет закон

Знак гривні
Знак гривні